Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her redder Henderson Skrtels marerittkveld

Sju mål i ellevill kamp.

MATCHVINNER: Jordan Henderson setter inn 4-3 til Liverpool etter en retur fra en Suarez-avslutning. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Jordan Henderson setter inn 4-3 til Liverpool etter en retur fra en Suarez-avslutning. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool - Swansea 4-3 (3-2)

(Dagbladet): Liverpool måtte vinne for å holde følge med tetlagene i Premier League, og etter en ellevill kamp kunne Anfield-publikummet juble for tre poeng.

- Det er alltid en spesiell følelse når du spiller seinere og alle de andre lagene vinner. Så vi visste at vi måtte vinne i dag. Det var en fantastisk seier for oss, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers til Sky Sports etter kampen.

Martin Skrtel hadde en marerittdag på jobb. Midtstopperen var sist på et baklengsmål og laget straffespark. Da er det godt å ha målscorere på laget.

Jordan Henderson har virkelig våknet i Liverpool-trøya, og bidro med to scoringer i kveld. Den siste var av det svært viktige slaget, da han var først på en retur fra Luis Suarez. Avslutningen ble først reddet, før han satte inn sin egen retur.

Scoringen betyr også at Liverpool er det laget som scorer mest i Premier League. De røde har 70 mål, ett mer enn Manchester City.

Pangstart Liverpool fikk en pangstart på Anfield med scoring allerede etter tre minutter. Raheem Sterling sendte en nydelig pasning med yttersiden av foten til Daniel Sturridge på løp. Spissen rundet keeper og sendte ballen i det tomme målet.

Etter 20 minutter doblet de røde ledelsen ved Jordan Henderson. Sturridge trakk seg innover fra høyre, og la ballen igjen til henderson som ikke lot seg be to ganger. Midtbanespilleren hamret ballen i vinkelen fra 17 meter.

Applaudert Men om scoringen til Henderson var fin, var reduseringen til Swansea like etterpå finere. Tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey fikk drømmetreff, og banket ballen i mål helt oppe ved krysset. Shelvey valgte å ikke feire scoringen mot gamleklubben, men fikk applaus fra deler av Liverpool-fansen.

Og Swansea stoppet ikke der. Fire minutter seinere var utlikningen et faktum. Et frispark fra venstre traff hodet til Bony, som sendte ballen via skulderen til Skrtel og i mål. Det var midtstopperens tredje selvmål for sesongen.

- Swansea spilte veldig, veldig bra. Særlig da vi ledet 2-0, og de kom tilbake i kampen, sier Rodgers.

Selv med den kalddusjen klarte Liverpool å reise seg før hvilen. En anonym Luis Suarez vartet opp med en chipp som landet på pannebrasken til Sturridge. Han gjorde ingen feil, og stanget ballen i nettet.

Like etter hvilen skulle Martin Skrtel innta en av hovedrollene igjen. I en duell med Bony gikk sistnevnte i bakken, og dommeren pekte på krittmerket. Skrtel skjønte ingenting, men straffesparket ble likevel dømt. Bony tok selv saken i egne hender, og skjøt ballen i mål nede ved stolperota.

Hele Norges coronakart