Her redder hun Norges OL-drøm

Får spille om Rio-billetter til vinteren.

JAPANSK JUBEL: Så glade ble de japanske fotballjentene da Saori Ariyoshi scoret kampen eneste mål i nattas kvartfinale motNederland. Resultatet betyr at Norge får en ny mulighet til å kvalifisere seg til neste sommers OL i Rio de Janeiro. Foto: EPA / NTB Scanpix
JAPANSK JUBEL: Så glade ble de japanske fotballjentene da Saori Ariyoshi scoret kampen eneste mål i nattas kvartfinale motNederland. Resultatet betyr at Norge får en ny mulighet til å kvalifisere seg til neste sommers OL i Rio de Janeiro. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Japan - Nederland 2-1.

OTTAWA (Dagbladet): Saori Ariyoshi (27) fikk en ekstra varm tanke fra de norske VM-jentene i natt.

Trine Rønning og resten av den norske damene fikk med seg den japanske forsvarsspilleren  - som for øvrig debuterte mot Norge i 2012 - scoret sitt første VM-mål før de satte seg på flyet hjem til Norge i natt.

Skuddet var klokkerent og ble presist satt inn på returen etter Shinomo Ohnos tverrliggerskudd allerede etter ti minutters spill i åttendeldelsfinalen mot Nederland i Vancouver i natt.

Da de norske jentene landet, fikk de beskjed om at Mizuho Sakagushi hadde doblet den japanske ledelsen i en periode da Nederland var i ferd med å spille seg inn i kampen igjen i andre omgang.

At Nederlands Kirseten van de Ven utnyttet ei stygg japansk keepertabbe på overtid og headet inn enredusering, hjalp ingen ting. Resultatet betyr særdeles mye. Ikke bare for Japan, som er klar for kvartfinale og i rute til å forsvare VM-gullet de tok i Tyskland i 2011.

For Norge betyr Japans seier  at de får en mulighet til å reise kjerringa etter et  - resultatmessig - skuffende verdensmesterskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.