Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her redder Klara (18) Norway Cup-trofeet

Keeperen ble matchvinner i finalekampen.

REDNINGEN: Her går Klara T. Sporsem til riktig side og redder straffesparket fra Darlington Fusion. Redningen ga Molde Norway Cup-gull i jentenes juniorklasse. Foto: Odd Roar Lange / Dagbladet
REDNINGEN: Her går Klara T. Sporsem til riktig side og redder straffesparket fra Darlington Fusion. Redningen ga Molde Norway Cup-gull i jentenes juniorklasse. Foto: Odd Roar Lange / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Ingen av lagkameratene fra Moldes J-19 klarte å score i finalekampens 70 minutter. Da sto keeper Klara T. Sporsem fram som en matchvinner. Hun reddet straffesparket fra Sabryna Persaud på canadiske Darlington Fusion S.C. Og dermed kunne de blåkledde Molde-jentene juble over gullet og den store pokalen i jentenes juniorfinale på Ekerbergsletta.  

Landslaget
Klara T. Sporsem har allerede 2 kamper på J16-landslaget. Og det er ikke usannsynlig at det blir enda flere representasjonsoppgaver på Molde-keeperen.

MOLDE-SEIER: Den store pokalen er sikret. Molde vant juniorklassen for damer i Norway Cup. Foto: Odd Roar Lange / Dagbladet
MOLDE-SEIER: Den store pokalen er sikret. Molde vant juniorklassen for damer i Norway Cup. Foto: Odd Roar Lange / Dagbladet Vis mer

I en sjansefattig og nervøs finale var det Darlington Fusion som hadde de største sjansene — men Sporsem vartet opp med gode redninger de gangene det var behov. Og med en superredning i straffesparkkonkurransen.

- Det var en sykt deilig følelse å redde det eneste skuddet. Jeg hadde ikke sjekket noen av motspillerne på forhånd, så jeg hadde ingen anelse om hvor de skulle skyte. Jeg prøver å studere dem så godt jeg kan fram til skuddet går, og da er det bare å velge en side. Det er det samme jeg gjør i de andre kampene jeg spiller, sier hun til Dagbladet.  

Det gode følelsen - Hvordan er følelsen når straffesparkene går inn?

- Det tenker jeg ikke på. Jeg prøver å gjøre så godt jeg kan på alle skuddene. Jeg hadde ikke drømt om at jeg skulle bli matchvinner på denne måten. Men det var utrolig deilig å bli det, sier Klara.

Verken Molde eller Darlington scoret i ordinær spilletid eller i ekstraomgangene. Men i straffesparkkonkurransen scoret Molde-spillerne på alle sine fem straffespark, mens gjestene fra Canada misset på sin ene og trengte dermed ikke å ta sitt femte.  

Den lange reisen Jubelen fra Molde-tribunen på Ekebergsletta var enorm.
 
- Hvordan skal dere feire?

- Vi må kjøre hjem med buss i natt. Det er spillere på laget som skal på jobb i morra, sier suksesskeeperen. Som dermed må gjøre seg klar til 500 km på buss gjennom Gudbrandsdalen fra Oslo til Molde.

- Men, jeg tror det blir en skikkelig feiring på bussen. For jeg skal ikke på jobb, gliser landslagskeeperen og matchvinneren.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!