Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Europa League finalen 2017

Her redder Pogba sesongen for Mourinho og Manchester United

Vant Europa League. 

AKKURAT IKKE: André Onana i Ajax-målet ble lurt av retningsforandringen på Pogbas skudd. Målet ga Manchester United kontrollen i Europa League-finalen. Foto: Reuters / Phil Noble/ NTB Scanpix
AKKURAT IKKE: André Onana i Ajax-målet ble lurt av retningsforandringen på Pogbas skudd. Målet ga Manchester United kontrollen i Europa League-finalen. Foto: Reuters / Phil Noble/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ajax - Manchester United 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Europa League-finalen startet med ett minutts stillhet for ofrene i terrorangrepet i Manchester.

Fortsettelsen på Friends Arena i Stockholm var alt annet enn stille.

United gikk ut i et frenetisk tempo mot det unge Ajax-laget og kjørte kampen fra første sekund.

Det første kvarteret var det klasseforskjell på de to finalistene, og da verdens dyreste fotballspiller, Paul Pogba, sendte United i ledelsen var det fullt fortjent.

Pogba fikk ballen fra Juan Mata, avanserte langs sekstenmeterboksen til Ajax, og fyrte av et skudd via beinet til Ajax-stopper Sanchez.

Retningsforandringen var akkurat nok til å sette keeper André Onana ut av spill, og kameruneren i Ajax-målet maktet bare å strekke seg fåfengt etter ballen i det den dalte inn, midt i målet.

SPESIELLE OMSTENDIGHETER: Manchester United-fansen var preget av terroren i hjembyen, men møtte opp i tusentall likevel. Foto: Matt McNulty/Sportimage/ NTB Scanpix
SPESIELLE OMSTENDIGHETER: Manchester United-fansen var preget av terroren i hjembyen, men møtte opp i tusentall likevel. Foto: Matt McNulty/Sportimage/ NTB Scanpix Vis mer

Avgjørelsen etter pause

Suksess-hungrige United-folk spratt opp fra benken for å feire den tidlige ledelsen. Jose Mourinho ble sittende.

- Vi kom hit med ett mål for øyet, og det var å vinne denne turneringen og kvalifisere oss til Champions League. Vi gjorde det, og vi er veldig glade for det, sa Juan Mata på Max etter kampen.

Etter målet jevnet kampen seg ut. Det vil si, Ajax så plutselig ut som det beste laget, men United beholdt ledelsen til pause.

To minutter inn i den andre omgangen falt avgjørelsen.

Mata slo en god corner, Chris Smalling vant hodeduellen i feltet som vanlig, Henrikh Mkhitaryan bråsnudde på to meters hold og forlenget headingen inn i nettet.

- Jeg sitter her og lar meg imponere av Uniteds defensive jobbing, sa Max-kommentator Kenneth Fredheim noen minutter seinere.

Reddet sesongen

United hadde parkert bussen og kontrollerte kampen. Ajax hadde ikke noen x-faktor å komme med.

- De har vært et par nummer for små for Mourinhos menn, sa Fredheim.

Seieren i Europa League Manchester United plass i Champions League neste år. Etter sjetteplassen i ligaen var dette den eneste muligheten til å få plass blant de store i Europa neste sesong, og Mourinhos menn reddet på mange måter sesongen med det.

- De sier vi har hatt en dårlig sesong, men vi står her med pokalen, sier Paul Pogba i tv-intervjuet etter kampen.

I tillegg til pokalen ga de hjembyen en kjærkommen opptur midt i tragedien.

- Vi vant for Manchester og for alle dem som lider der. Dette trofeet er for dem, sa Juan Mata etter kampen.

Hele Norges coronakart