SVEVDE HØYT: Cristiano Ronaldo reddet Real Madrids gulldrøm da han stanget vertene i ledelsen mot Osasuna med ett minutt igjen på kampuret.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paul White
SVEVDE HØYT: Cristiano Ronaldo reddet Real Madrids gulldrøm da han stanget vertene i ledelsen mot Osasuna med ett minutt igjen på kampuret.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paul WhiteVis mer

Her redder Ronaldo Reals gulldrøm

Matchvinner mot Osasuna minuttet før slutt.

||| (Dagbladet): Real Madrid - Osasuna 3-2.

Foran helgens La Liga-runde ble det snakket mye om at Real Madrid hadde det mest fordelaktige kampprogrammet igjen, og i så måte var den største favoritten til seriemesterskapet på tross at de lå ett poeng bak Barcelona med fire kamper igjen å spille.

Lørdag kveld sto Barcelona overfor den første av to potensielle «miner» i sesongavslutningen borte mot Villarreal på El Madrigal. Real Madrid hadde kanskje forventet seg en tjeneste fra «Den gule ubåten», men det endte i grunnstøting for vertene, som ble statister da Barca bød opp til fotballfest på fremmed gress.

I stedet så det lenge ut til at det var Barcelona som skulle få en uventet hjelpende hånd fra et Osasuna på Madrid-besøk. Og strengt tatt hadde gjestene gjort seg mer enn fortjent til poeng.

Men da Real Madrid bestemte seg for å bruke rekordmye penger på Cristiano Ronaldo, fikk de også med seg betydelige doser vinnervilje på kjøpet.

Portugiseren fikk nemlig desibelnivået på mektige Santiago Bernabeu til å bevege seg over smerteterskelen da han hang og hang i lufta før han fikk pannen på Gonzalo Higuaíns presise innlegg på bakre stolpe minuttet før slutt.

Osasuna-keeper Ricardo, som var lagkamerat med Cristiano Ronaldo i Manchester United i to sesonger, var etterlatt sjanseløs, og Real Madrid var i ledelsen for første gang i kampen etter å ha havnet på etterskudd ved to anledninger i første omgang.

- Dette kunne se ut som en enkel kamp på papiret, men den viste seg å bli tøff. Sånn blir ofte slike kamper, sier Cristiano Ronaldo, ifølge NTB.

- Seieren var viktig, for vi har fortsatt ikke gitt opp å slå Barcelona i kampen om tittelen, selv om de vil gjøre alt for ikke å gi fra seg forspranget, fortsetter mannen som ble matchvinner med sesongens 22. seriemål.

- Måtte vinne
Osasuna ledet både 1-0 og 2-1 etter scoringer av henholdsvis Carlos Aranda og Krisztian Vadocz, men Cristiano Ronaldo og Marcelo sørget for at lagene sto likt ved pause.

Etter hvilen fortsatte gjestene fra Pamplona å skape de største farlighetene - hvorav et par kan karakteriseres som gigantiske. Likevel var det vertene som hadde det som skulle til for å avgjøre til sin fordel, og dermed holde liv i gulldrømmen.

Poengdeling ville ha betydd at avstanden opp til Barcelona ville ha økt til tre poeng.

Ettersom innbyrdes oppgjør teller foran målforskjell betyr det i realiteten at Barcelona måtte avgi poeng i to av de tre siste kampene om La Liga-tittelen skulle havne i Madrid.

- Vi måtte vinne. Selv uavgjort ville vært forferdelig for oss, sier Cristiano Ronaldo.

Nå må katalanerne trolig vinne borte mot Sevilla om de skal kunne føle seg helt trygge, selv om hjemmesterke Mallorca venter på Real Madrid i neste serierunde.

Barcelonas gjenstående kamper: Tenerife (H), Sevilla (B), Real Valladollid (H).

Real Madrids gjenstående kamper: Mallorca (B), Athletic Bilbao (H), Málaga (B).