Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her redder Sundgot LSK-poeng med hånda

- Han kom bort og sa det var hands, sier Odd-treneren.

SCORER MED HÅNDA: Lillestrøm-spiss Arild Sundgot har gjort det før, og gjorde det igjen mot Odd. En klarering traff Sundgot i hånda før den ender i nettet.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
SCORER MED HÅNDA: Lillestrøm-spiss Arild Sundgot har gjort det før, og gjorde det igjen mot Odd. En klarering traff Sundgot i hånda før den ender i nettet. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

Lillestrøm - Odd 1-1 (0-0)

(Dagbladet): De fem siste oppgjørene mellom Lillestrøm og Odd på Åråsen har endt uavgjort, og Odd var ubeseiret på de seks siste bortekampene mot Lillestrøm før dagens kamp.

Heller denne gangen klarte noen av lagene å ta med seg tre poeng da lagene spilte 1-1.

Det var LSK-innbytter Arild Sundgot som sørget for poengdeling da han pirket inn ballen etter en corner etter 76 minutter. Ballen traff hånda til veteranen før han sparket ballen i nettet.

- Vi spiller en god kamp, og Sundgot kom bort til meg og sa at det var hands. Jeg er likevel fornøyd med ett poeng, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2.

Og det er ikke første gang armene til Sundgot er i fokus. I 2007 sendte han Lillestrøm til cupfinale etter en omdiskutert hands før scoringen mot Stabæk.

I 2009 sendte han Lyn ned i Adeccoligaen da han scoret med armen.

Lillestrøm-trener Henning Berg var ikke fornøyd med ett poeng til tross for sen scoring.

- Vi spiller ingen god kamp og bør skape mer enn det vi gjør mot 10 mann. Vi kan bedre enn det her, sier Henning Berg.

- Jeg er skuffa, vi bør vinne på hjemmebane, sier han.

RØDT KORT: Simen Brenne får rødt kort av dommer Tom Harald Hagen. Brenne pådro seg to gule etter 28 minutter.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
RØDT KORT: Simen Brenne får rødt kort av dommer Tom Harald Hagen. Brenne pådro seg to gule etter 28 minutter. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

Odd-trener Fagermo opplyste etter kampen at han vil legge inn protest mot det røde kortet til Simen Brenne.

- Den første forseelsen han fikk gult kort for er ikke et frispark en gang. Det andre så jeg ikke godt nok til å vurdere, men Simen og TV 2 sier at den taklingen heller ikke kvalifiserte til gult kort. Strømsgodset protesterte da Adam Larsen fikk rødt kort mot Start i Kristiansand, og han slapp karantene. Jeg håper å oppnå det samme for Simen, sier Fagermo, ifølge NTB.

Brenne utvist
Odd startet kampen på en uheldig måte. Kantspilleren Mattias Andersson ble skadd og måtte byttes ut etter to minutters spill, og Simen Brenne ble utvist etter to gule kort etter 28 minutter.

Allerede etter sju minutter fikk veteran-spissen Frode Johnsen en stor mulighet til å sende gjestene i føringen. Magnus Lekven kom seg fin rundt på høyresiden og la inn til Johnsen som sto helt alene på 6-7 meter. Spissen klarte likevel ikke styre headingen på mål, og ballen gikk ufarlig over LSK-målet.

Etter 26 minutter pådro tidligere LSK-spiller Simen Brenne seg gult kort etter en felling av Nosa. Kun to minutter senere var Odd-spilleren for seint ute i en takling og felte Fredrik Gulbrandsen. Dermed ga dommer Tom Harald Hagen landslagsspilleren marsjordre før halvtimen var spilt.

Etter utvisningen tok LSK over presset, og både Nosa og Fredrik Gulbrandsen kom til store sjanser for hjemmelaget. Kun en god Andrè Hansen i Odd-målet hindret LSK-scoring før pause.

Hansen kom til Odd fra nettopp Lillestrøm i fjor sommer.

Myklebust-revansj Etter pause var det Odd som startet best. Fevang plukket opp en corner og la ballen på bakerste stolpe. Der sto Magnus Myklebust og pirket inn 1-0. Sterkt gjort av Odd som ble overkjørt i slutten av 1. omgang.

Etter scorigen tok LSK over presset og skapte flere store sjanser.

Det var en corner etter 76 minutter som skulle sørge for at vertene fant nettmaskene. Etter mye klabb og babb i feltet ender ballen i nettet etter at en klarering traff Arild Sundgot. Odd ropte på hands, men dommer Hagen dømte mål.