Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her redder Vidar Astrids sprint

- Jeg tenkte bare jeg måtte gi Astrid en stav.

REDDET FJERDEPLASSEN: Men Astrid Uhrenholdt Jacobsen var skuffa over fjerdeplassen, til tross for stavbrekket. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REDDET FJERDEPLASSEN: Men Astrid Uhrenholdt Jacobsen var skuffa over fjerdeplassen, til tross for stavbrekket. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Det var nesten ikke til å tro da Astrid Uhrenholdt Jacobsen knekte staven i sprintfinalen i Sotsji i dag. Stavbrekket skjedde helt på toppen av løypa, og heldigvis for Astrid Uhrenholdt Jacobsen, var landslagssjef Vidar Løfshus rett i nærheten med en ny stav.

- Jeg var nå i hvert fall glad jeg var på rett plass. Jeg tenkte bare at jeg måtte løpe så fort jeg kunne og gi henne en stav, forteller Løfshus til Dagbladet etter løpet.

Landslagssjefens snarrådighet reddet sprintfinalen for Astrid, som med ny stav spurtet fra Ida Ingemarsdotter og knep fjerdeplassen.

Men det var en sur fjerdeplass for Astrid.

- Stavbrekket var et stort irritasjonsmoment, for hun følte at hun hadde en veldig god dag når hun klarte å komme seg så langt opp etter et stavbrekk, forteller jentenes sprinttrener, Roar Hjelmeseth til Dagbladet.

- Følte hun at hun mistet medaljen på stavbrekket?

- Nei, men hun hadde følte det hadde vært mer reelt om hun ble nummer fire med utstyret i orden, i stedet for at hun ble nummer fire med et stavbrekk. Hun følte nok at hun ikke fikk vist helt hva hun var god for med det stavbrekket.

Det var knyttet stor spenning til Uhrenholdt Jacobsens prestasjon i OL-debuten etter at broren hennes gikk bort like før OL startet.

Med fjerdeplassen viste hun at hun fysisk sett fortsatt er i knallform, og det at hun lykkes med å nå sprintfinalen i dag gjorde sitt til at hele landslagsledelsen smilte litt ekstra over gullet og sølvet til Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg.

For landslagssjefen innrømmet at han hadde høyere puls enn normalt da Astrid plutselig trengte en ny stav i finalen.

- Det var dagens rykk fra meg, men jeg vil ikke gi noen kommentar på hva pulsen min var på da, smiler en lettet landslagstrener.

Hele Norges coronakart