Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her reddes VM

Det var dramatikk i den store VM-bakken i går kveld, da Sigurd Pettersen falt på 127 meter i det siste treningshoppet og slo den høyre skuldra ut av ledd for 14. gang.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Takket være rask reaksjon av FIS-manager og rennsjef Walter Hofer kan 22-åringen fra Rollag & Veggli hoppe videre i VM.

- Jeg så situasjonen, løp bort til ham så fort som mulig og dro skuldra på plass. Som tidligere fysioterapeut vet jeg at det gjelder å handle raskt. Går det mer enn et halvt minutt, begynner skuldra å stivne, sier Walter Hofer til Dagbladet.

- Takknemlig

- Jeg er takknemlig for at Hofer reagerte så raskt. Nå kan jeg hoppe videre allerede i dag. Hvis musklene hadde begynt å krampe seg, kunne det tatt lenger tid, sier Sigurd Pettersen. Grunnen til det dramatiske fallet var at han trakk seg litt mot slutten av svevet.

- Jeg sto for mye oppreist, og fikk beina slått unna meg da jeg skulle ta nedslag. Dermed røk jeg overende. Sist jeg slo skuldra ut av ledd, var på Lillehammer midt i november. Etter sesongen skal jeg inn til operasjon. Inntil videre må jeg bare stå på for fullt, og gi full pinne. Skuldra må jeg bare glemme, sier Sigurd Pettersen. Etter at FIS-manager Walter Hofer hadde dratt skuldra på plass igjen, overtok hopplandslagets fysioterapeut Anssi Ørri behandlingen av Sigurd Pettersen.

- Skuldra vil bli stiv, men ikke verre enn at Sigurd kan hoppe igjen i dag. Etter hvert er han jo blitt ganske vant med å få skuldra ut av ledd, sier Anssi Ørri.

Fikk sjokk

Landslagstrener Mika Kojonkoski er heller ikke redd for Sigurd Pettersens videre VM-deltakelse.

- Da jeg så fallet, ble jeg først sjokkert. Nå er jeg sikker på at det vil gå bra. Walter Hofer er en god FIS-manager og rennsjef. Han fortjener takk for den raske reaksjonen, sier Mika Kojonkoski. Samtidig kritiserte han Sigurd Pettersen for å være for defensiv i avslutningen av svevet.

- Han kom høyt på slutten, men sto ikke på helt ned. Skulderskaden vil gjøre ham mer avslappet. Nå er jeg glad for at han har vært igjennom dette så mange ganger før, sier Mika Kojonkoski.

Tatt ut

Etter treningen i går ble Tommy Ingebrigtsen, Sigurd Pettersen, Bjørn Einar Romøren og Roar Ljøkelsøy tatt ut til morgendagens storbakkerenn (K120 meter). Lars Bystøl ble vraket.

RASK REAKSJON: FIS-manager Walter Hofer var på plass bare sekunder etter at Sigurd Pettersen hadde falt på trening, og dro skuldra hans på plass.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling