Her ringer de mannen som vant 102 millioner

- Hei, det er fra Norsk Tipping.

(Dagbladet): Sannsynligheten for at du vinner store summer i Norsk Tippings pengespill er ikke veldig stor. Men likevel går vi alle og drømmer om å få den gledesbringende telefonen fra Hamar.

Den er det særdeles få som faktisk får. I videoen øverst i denne saken kan du imidlertid få et lite innblikk i hvordan en slik samtale utspiller seg.

For da en mann fra Telemark satte norsk rekord og vant 102,6 millioner kroner i Eurojackpot fredag, filmet Norsk Tipping en av samtalene med den overlykkelige mannen.

- Lukk øynene og drøm Samtalen som ble filmet fant sted «noen dager» etter trekningen, og den heldige vinneren hadde dermed fått tid til å fordøye budskapet litt.

- Lukk øynene og lek at du sitter i den andre enden av denne telefonsamtalen, skriver Norsk Tipping på Facebook.

Roar Jødahl er Norsk Tippings pressekontakt, og han har snakket med den godt voksne vinneren.

Det er en sjeldenhet at spillselskapet viser fram videoer som den over.

- Det er ikke ofte, men dette er en litt spesiell sak, sier Jødahl til Dagbladet.

Han tror ikke noen vil fatte mistanke til hvem vinneren er ut i fra klippet.

- Nei, det er jo ikke lyd begge veier. Vi er trygge på det.

- Vanskelig å holde 100 millioner skjult Jødahl forteller at rekordvinneren har rukket å tygge litt på hva han skal bruke de 102 millionene på.

- Han har nok noen planer, men det er litt for tidlig å si noe om det.

- Vil han fortsette å være anonym?

- Jeg tror ikke det er lett å holde 100 millioner kroner skjult lenge. Jeg tror nok at han kommer til å stå fram.

Nesten umulig Eurojackpot er et lottospill hvor mange europeiske land deltar. Først gjelder det å få fem rette av 50 kuler. Så må du ha to rette av åtte kuler i andre trekning.

- Det er litt som Vikinglotto, bare at flere land deltar. Vanskelighetsgraden er høy. Derfor er det lenge mellom norske vinnere, sier Roar Jødahl.

Ifølge Norsk Tippings egne beregninger er vinnersannsynligheten i Eurojackpot 1 til 59 millioner. Muligheten for seks eller sju rette i Viking Lotto og Lotto er faktisk større. I Lotto er sannsynligheten 1 til 5,4 millioner, mens den i Viking Lotto er på 1 til 12,3 millioner.