Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her ringer Kristoffersen til pappa i pausen: - Han var ikke akkurat happy

Men så fikk han se marerittløypa.

KLAR MELDING: Pappa Lars hadde også sagt tydelig ifra om at Henrik måtte heve seg betraktelig i den andre omgangen. - Jeg var nok mer forbanna enn det han var, men han var ikke akkurat happy han heller når jeg kjører så ræva, sier Kristoffersen til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
KLAR MELDING: Pappa Lars hadde også sagt tydelig ifra om at Henrik måtte heve seg betraktelig i den andre omgangen. - Jeg var nok mer forbanna enn det han var, men han var ikke akkurat happy han heller når jeg kjører så ræva, sier Kristoffersen til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Henrik Kristoffersen imponerte alle da han dundret ned bakkene i Sotsji til en bronsemedalje i den siste konkurransen til alpinistene.

Etter den første omgangen lå han helt nede på en 15.-plass, men i pausen brukte han tiden til å ringe hjem til pappa Lars. Noen timer senere står han i målområdet som tidenes yngste alpinist med OL-medalje på herresiden.

- Ikke akkurat happy Østerrikerne Mario Matt og Marcel Hirscher ble for sterke, men en tredjeplass var mer enn 19-åringen hadde våget å håpe på etter den første omgangen.

Pappa Lars hadde også sagt tydelig ifra om at Henrik måtte heve seg betraktelig i den andre omgangen.

- Jeg var nok mer forbanna enn det han var, men han var ikke akkurat happy han heller når jeg kjører så ræva, sier Kristoffersen til Dagbladet.

Men når det ble klart Ante Kostelic hadde satt en marerittløypa av de sjeldne våknet optimismen noe.

- Etter å ha besiktet løypa tenkte jeg at dette kanskje kunne gå, men da måtte jeg kjøre sjukt fort, sier han.

Dritforbanna svensker Og «sjukt fort» kjørte han. Like bra gikk det derimot ikke med svenskene. To mann blant de tre beste etter den første omgangen ble til en sjuendeplass som beste plassering etter at rennet var ferdig.

ANALYSE: Kristoffersen analyserte den første omgangen i pausen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ANALYSE: Kristoffersen analyserte den første omgangen i pausen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Svenskene var dritforbanna, men vi var veldig happy, flirer Kristoffersen.

Den påstanden ble støttet opp av både Mattias Hargin og André Myhrer.

- Jeg er forbannet. Det var en skikkelig drittløype, sa Hargin til TV3.

- Jeg synes ikke man skal gjøre slikt i et OL. Han felte halve startfeltet. Jeg synes han er en idiot. Om jeg treffer ham, vet jeg ikke hva som skjer, sa André Myhrer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!