Her ruller John ned det stupbratte fjellet

Se bildene fra Tour-dramatikken.

Sørafrikaneren John-Lee Augustyn (21) veltet dramatisk utfor en skrent på tirsdagens etappe i Tour de France.

Team Barloworld-rytteren var først over Tourens høyeste punkt, Cime de la Bonnette-Restefond (2802 meter), men i en av de første svingene i utforkjøringen gikk det galt med unggutten.

Augustyn feilberegnet en høyresving og endte utfor en bratt skrent. Liggende over ti meter nede i skråningen måtte 21-åringen ha hjelp av en tilskuer for å komme seg opp igjen.

- Jeg følte meg bra og fulgte Popovytsj, men mjeg misset på svingen. Jeg er heldig som står her uten å ha brukket noe, sa Augustyn etter å ha kommet i mål.

Rytteren slapp fra skrekkopplevelsen tilsynelatende uskadd. Heldigvis for sørafrikaneren var det en skråning og ikke fritt fall i ytterkant av svingen. Han kom seg omsider på sykkelen og endte fem og et halvt minutt bak vinneren i mål.

- Mine foreldre må være i sjokk nå. Manageren min sa at jeg kunne gjøre det, igjen og igjen. Etter veltet tok jeg det rolig, smilte 21-åringen.

Søndag stupte spanieren Oscar Pereiro (30) over et autovern og traff en asfaltert vei flere meter på nedsiden. 2006-vinneren slapp unna med brudd i overarmen, men måtte bryte Tour de France.

(NTB)

Her ruller John ned det stupbratte fjellet
HER GÅR DET GALT: John Lee Augustyn klarer ikke den krappe svingen og ruller med ansiktet i grusen ned det stupbratte fjellet. Alle foto: Ian Langsdon/EPA
HER GÅR DET GALT: John Lee Augustyn klarer ikke den krappe svingen og ruller med ansiktet i grusen ned det stupbratte fjellet. Alle foto: Ian Langsdon/EPA Vis mer
<B>MANØVRERTE:</B> Augustyn kom helskinnet fra det stygge fallet.
<B>FIKK HJELP:</B> Augustyn fikk hjelp av en uidentifisert person og klatrer her opp fra dalen.