Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her rydder den russiske tv-kommentatoren opp etter at feil nasjonalsang ble spilt

Nasjonalsangen fra 1991 til 1994 ble spilt.

FULLT KAOS: den russiske tv-kommentatoren Dmitrz Guberniev TOK ansvar DA ARRANGØREN FEILET. Video: NRK Vis mer

(Dagbladet): Anton Sjipulin, leksej Volkov, Maxim Tsvetkov og Anton Babikov skulle i kveld motta hyllest fra folket etter det suverene VM-gullet på herrenes skiskytterstafett i dag.

Men da de fire gullgutta tok plass på podiet og gjorde seg klare for å synge for full hals, endte det isteden opp med full forvirring.

- Og nå, den russiske nasjonalsangen, sa speakeren etter premieutdelingen, og utøverne gjorde seg klare.

Gammel sang

Etter drøye ti sekunder ser man at Volkov lener seg inn mot Tsvetkov og sier noe, og etter et par sekunder ser det ut som at det går opp for både Tsvetkov og de andre gutta at det var feil sang som ble spilt.

Da ristet russerne på hodet.

Ifølge NRK var det nasjonalsangen Russland brukte fra 1991 til 1994 som ble spilt.

Nasjonalsangen Russland egentlig skulle ha hørt på i dag, ble offisiell nasjonalsang i 2000.

Buet

Det var ikke bare de russiske gutta som reagerte. I videoen til NRK ser man at også de franske og østerrikske skiskytterne reagerte på at feil låt ble spilt i VM-byen i østerrikske Hochfilzen.

Selv om publikum buet og utøverne på podiet åpenbart var satt ut av at feil låt ble spilt, stoppet ikke arrangøren låta. Ifølge NRK ønsket også speakeren å takke utøvere og publikum for å avslutte kvelden.

Da tok den russiske tv-kommentatoren Dmitrz Guberniev ansvar.

Han gikk opp på scenen og tok mikrofonen fra speakeren. Den ga han så til sine egne gullgutter som han fikk til å synge, mens han selv sto ved siden av og dirigerte - til publikums store fornøyelse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling