Her ryker etappeseieren

Her er Pål Anders Ullevålseter på vei inn til mål i årets Paris- Dakar-rally. Ett tidels sekund etter at dette bildet ble tatt, meide villmannen fra Nordmarka ned gjerdet til venstre - og Dagbladets medarbeider.

SHARM EL-SHEIKH/OSLO (Dagbladet): - Jeg plasserte kamerautstyret på toppen av gjerdet, og fikk hele greia rett i fleisen da Ullevålseter kjørte i gjerdet. Nå går jeg rundt med ei diger overleppe og ei løs tann, men er ellers ved godt mot, sier Jørn Losvar, som har dekket de siste dagene av ørkenrallyet for Dagbladet.

- Var det noen andre som ble skadet?

- Nei. Resten av publikum sto enda nærmere mål. Jeg var opptatt av å få en god eksponering, men det var fullt lovlig å stå der jeg sto. Egentlig ganske utrolig av arrangøren å tillate folk å stå i en 90-graders sving, sier Losvar.

7. plass

Etter at Ullevålseter hadde blitt forsikret om at alt sto bra til med Dagbladets medarbeider, knegget han godt.

- Så pass må du tåle når du ligger i frontlinja, sa nordmannen som til slutt endte på en 7. plass sammenlagt i dødsrallyet. To plasser bedre enn i fjor.

Hadde han klart å unngå gjerdekrasjet like før mål, hadde han trolig vunnet siste etappen. Han var nemlig bare åtte sekunder bak vinneren i mål på den 56 km lange sisteetappen i ørkenrallyet.

- Jeg feilbedømte farta inn mot den knappe svingen. Jeg skled ut og smalt inn i det meterhøye plankegjerdet. Jeg fikk heldigvis sykkelen i gang igjen, men tida jeg tapte var nok til å miste etappeseieren. Hadde vært fint med en seier den siste dagen, men det hadde uansett ikke fått noen betydning for resultatet sammenlagt, sier Ullevålseter til Dagbladet.

Ellevill jubel

- Jeg tror nok de som har fulgt med på kjøringa hjemme, og ikke minst de som følger meg her nede, ville satt større pris enn meg på en slik seier, legger han til.

Pål Anders Ullevålseter (34) ble tatt imot av familie, venner og fans da rallysirkuset kom til den egyptiske badebyen Sharm el- Sheikh ved Rødehavet i går formiddag. Etter nesten tre uker med racing under til dels svært vanskelige forhold, noen velt og et par skikkelige nestenulykker, kom en mørbanket og sliten fyr fra Oslo i mål til ellevill jubel fra tilreisende nordmenn. Et hav av rødt, hvitt og blått i målområdet markerte seg tydelig i både farger og i lyd.

- Overraskelsen var stor da det gikk opp for meg at så pass mange hadde tatt turen hit for å ta imot meg. Ingen kunne jo vite om jeg ville fullføre. Jeg kunne jo like gjerne ha krasjet og brutt for mange dager siden, sier Pål Anders.

Rørt pappa

Han virker nesten brydd når han ser de norske motorsportvennene med Ullevålseter-trykk på trøyene.

- Jeg finner nesten ikke ord for det jeg føler, sier en tydelig rørt pappa Reidar Otto Ullevålseter og legger lavmælt til:

- Tenk, han greide sjuende plass. Helt utrolig. Vet ikke hva mer jeg skal si, jeg...

UNNA VEI! Her mistet ørkenreven Pål Anders Ullevålseter seieren i siste Paris-Dakar-etappe. Øyeblikket etter at dette bildet ble tatt ved målområdet i Sharm el-Sheikh, dundret Ullevålseter inn i det meterhøye plankegjerdet og Dagbladets fotograf.