Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her ryker gullet

Her har Morten Berre verdens største sjanse til å sette inn 4- 0. Alle trøndere kan bare takke Gud, og Jon Knudsen, for at Vålerenga bare fikk sølv.

ULLEVAAL (Dagbladet): Det er nesten umulig å beskrive dramaet som utspilte seg på Ullevaal. Vålerenga ledet 3- 0. Speakeren hadde akkurat annonsert at RBK ledet 4- 1 over Lyn. De 25 000 på stadion visste at VIF bare trengte ett mål til. Vålerenga var i flytsonen. Og Stabæk blødde ikke. De var faktisk stein døde, allerede i 1.divisjon, og forsvaret fullstendig borte da Morten Berre var alene med keeper Jon Knudsen. I kampens 90 minutt. Det var bare å vippe den i mål. Så var VIF seriemestere.

-  Jeg hadde ikke fått med meg at Rosenborg hadde fått ledelsen 4- 1. Jeg tenkte bare på å plassere ballen forbi keeperen. Men så reddet han. Det er ikke så mye mer å si enn det, sier Morten Berre.

Annet enn at VIF tapte gullet på missen.

-  Utrolig bittert, sukker han fjernt.

Like etter bommet Tom Henning Hovi på en kanonsjanse. Og selv om VIF har hatt 20 skudd som har gått stang ut gjennom sesongen, så blir de to missene sittende igjen som skuddene som avgjorde serien. Til fordel for RBK.

Derfor var det selvsagt heller ingen som jublet for sølvet.

-  Unner Ola

For selv om Vålerenga-spillerne etter hvert greide å piske seg selv til å juble, om ikke annet enn til ære for TV og avisfotografer, så endte det trist på Ullevaal. Og i tristessen, et snev av anerkjennelse for at Vålerenga tross alt aldri fortjente seriegullet.

-  Tabellen lyver ikke. Vi er nummer to. Og da fortjener vi ikke å vinne heller, sier alltid like kalkulerende Kjetil Rekdal.

-  Dessuten unner jeg Ola By Rise denne gullmedaljen. Den har han fortjent. Jeg er ikke en person som gleder meg over andres motgang. Når en motstander vinner fordi de har vært bedre enn deg, så har jeg respekt for det.

Før pause ledet Vålerenga serien for første gang i år. Og da hadde det kanskje vært i overkant at de skulle vinne til slutt. Rekdal er likevel, med god grunn, stolt av laget.

-  Vi har vært det mest stabile laget i serien. Og tatt i betraktning av det som skjedde i fjor, så er det vi har oppnådd vanvittig bra. Og jeg klarer heller ikke å være skikkelig misfornøyd med gutta så lenge vi gjør vårt beste. Førsteomgangen var årsbeste. Og jeg tror vi har bevist med 3- 0 at vi er i stand til å takle press.

Og viktigst av alt.

-  Det er ingen umulighet at vi kan presse Rosenborg like hardt neste sesong. Hvis vi greier å forbedre oss litt mer enn de gjør, så kan vi godt ta dem neste år. Det mener jeg. Dette gir oss en enorm motivasjon for neste år.

Kort vei

Men Rekdal vet også at veien til nedtur er kort. Fjorårets sølvvinner Bodø/Glimt berget så vidt kvalik-plassen. Ironisk nok med hjelp av Vålerenga.

-  Vi må passe oss for det. Men vi har et helt annet fundament å stå på nå. Det vi gjør det neste halve året, vil være helt avgjørende for neste sesong. Vi har en kjempemulighet til å etablere oss i toppen, sier Rekdal.

Vålerenga- Stabæk 3- 0

(1- 0).

Tilskuere: 23 591.

Mål: 1- 0 Kjetil Wæhler (28), 2- 0 Erik Hagen (81), 3- 0 Daniel Fredheim Holm (83).

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.

Gult kort: André Muri, Inge André Olsen, Mads Jørgensen, Stabæk, Ardian Gashi, Tom Henning Hovi, Vålerenga.

MISSET: Morten Berre var alene med Stabæk-keeper Jon Knudsen i kampens 90. minutt. Berre kunne vippet ballen i mål og avgjort gullkampen til fordel for Vålerenga. Slik gikk det ikke.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media