Her ryker medaljen

STAVANGER (Dagbladet): Her fosser Stig Johansen inn i Vikings straffefelt og knaller til. Etter ni uavgjortkamper denne sesongen, er Viking i ferd med å bli hektet av medaljekampen.

Stadig mindre tyder på at Benny Lennartsson skal kunne avslutte sin siste Viking-sesong med medalje rundt halsen. Nå ligger laget på delt femteplass i serien, etter nok en uavgjort. Og det mot et lag som Viking vet de må slå på hjemmebane for å henge med i toppen.

Først etter Stig Johansens nevnte knallperle våknet de mørkeblå. Da var det nesten gått en time av kampen.

- Vi kom for seint i gang i dag, ikke før det sto 0- 2. Da ble det mer presist, og det kom flere løp rundt ballfører. Jeg følte vi hadde sjanser nok til å vinne dette, sier lagkaptein Bjarte Lunde Aarsheim.

Må ha tre poeng

- I denne kampen hadde vi to ansikter. Vi begynte svakt, vår svakhet er jo mot lag som spiller 4-5-1. Da har vi vanskelig for å finne åpninger. Men så tar vi over. Hadde kampen vart et par minutter til, ville vi vunnet, sier Benny.

- Hvordan vurderer du medaljesjansene etter denne runden?

- Likt som før. Rosenborg er det nok ikke noe å gjøre med, og så er det flere som kjemper bak dem. Men det funderer vi ikke noe på, sier Lennartsson, som tror det er mulig for Viking å ta medalje selv uten seier i bortekampen mot Stabæk søndag.

Det tror ikke de sentrale spillerne på laget. De ser skrifta på garderobeveggen.

- På søndag er det bare tre poeng som gjelder, sier lagkaptein Bjarte Lunde Aarsheim.

- Drittdårlig

Han hadde ingen god kamp i går,

- Det ble altfor mye upresist. Jeg hadde selv 4- 5 feilpasninger i nesten helt upressa situasjoner. Når flere spillere gjør sånt, blir det drittdårlig. Første omgang er noe av det verste vi har gjort i år. Alle visste på forhånd hvordan vi skulle spille mot et lag som Bodø/Glimt, likevel er det de som har initiativet i første omgang, sukker Aarsheim.

Erikene Nevland og Fuglestad er enige i at Stabæk-kampen blir avgjørende med tanke på medalje.

- Det er vanskelig når vi ikke vinner hjemmekampene våre. Vi gjør det vanskelig for oss selv nå. Mot Stabæk er det vinn eller forsvinn, sier Erik Fuglestad.

Men før Stabæk skal Viking møte Vålerenga i cupen. Norgesmesterskapet gir kanskje stavangerlagets beste mulighet for medalje i år.

- Vi vil gjøre det bra begge steder. Men i serien er vi avhengige av andres resultater. Men i cupen kan vi avgjøre det selv, sier Erik Fuglestad.

Viking - Bodø/Glimt 2- 2

MÅL: 0 - 1 Berg (8), 0 - 2 Johansen (52), 1 - 2 Nevland (59), 2 - 2 Dahl (78)

BB: Erik Nevland, Viking

GJORDE DET SELV: Stig Johansen har rundet det som er av Viking-forsvarere. Skuddet går via Thomas Pereira og inn bak Bo Andersen.
VÅKNET: Viking-trener Benny Lennartsson så sine spillere slippe inn to mål før de våknet.
BANENS BESTE: Erik Nevland spilte en god kamp, uten at det var nok til å sikre Viking tre verdifulle poeng.