Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her ryker medaljene

DEER VALLEY (Dagbladet): Her - i løypas eneste vanskelige sving - ser du hvordan de norske slalåmgutta i går rotet bort medaljesjansene allerede i første omgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Aamodt er den eneste av de fire norske gutta som ser ut til å være i balanse i utgangen av høyresvingen like nedenfor hengkanten. Men det er bare fordi han kjører sakte.

- Jeg kjørte bra helt til siste hengkanten. Der holdt jeg igjen for mye. Det gikk rett ned, og da var det bare å kline til. Men jeg ble for forsiktig. Du må ta risiko for å ta medalje, sier Kjetil.

Han lå på sjuendeplass etter første omgang, kjørte ned til fjerdebeste tid i andreomgang, men ble stående med sjuendeplass på resultatlista - 40 hundredeler bak bronsen. Differansen tapte han på bildet du ser ovenfor.

- Jeg burde utnytta denne sjansen bedre, men det var drittdårlige forhold. Kjedelig for konkurransen, sier Kjetil.

Dårlige forhold

- Den eneste vanskelige svingen i løypa, sa slalåmtrener Steve Skavik til Dagbladet på besiktigelsen før rennet.

For resten av det norske laget - Tom Stiansen, Ole Kristian Furuseth og Truls Ove Karlsen - skulle det bli for vanskelig.

Furuseth bare sklei av hengkanten uten å få feste. Sølvvinneren fra Nagano-OL var like ved å kjøre ut - akkurat som på Lillehammer og i Albertville. Han reddet seg, men plasseringsmessig var alt spolert. Fra startnummer 18 i ni plussgrader på dårlig vårsnø, hadde han håpet på en differanse opp til toppen på to sekunder. Det hadde gitt en tiendeplass etter førsteomgang, med store muligheter til å kjøre seg opp, akkurat som sølvvinner Sebastian Amiez gjorde. Men den skjebnesvangre feilen sendte Furuseth ned til 18. plass etter førsteomgang, 3.02 sekunder bak teten.

- Løpet var kjørt etter første omgangen. Uten den feilen hadde jeg hatt en fair sjanse til å kjempe om noe. Det hadde vært mulig i dag. Sabla dumt, sier Ole Kristian, som i andre omgang kjørte seg opp til tiendeplass.

- Kom bakpå

Tom Stiansen kom altfor langt ned i svingen, kom på innerski, men reddet seg med olympisk akrobatikk. Feilen sendte ham ned på 16. plass etter første omgang, en plass bak 15. plassen, som hadde gitt ham første startnummer i finaleomgangen.

- Lufta gikk ut av meg da jeg havnet på 16. plass, og ikke 15. plass. Da hadde jeg ikke sjanse på medalje uansett, sier Tom, som kjørte seg opp til 13. plass.

Truls Ove Karlsen gjorde som han har gjort i fire av de fem siste slalåmrennene. Han kjørte ut, på samme sted som lagkameratene fikk trøbbel.

- Jeg kom bakpå. Det var akkurat det jeg ikke skulle gjøre, men det skjedde. Dette var helt og holdent min egen feil. Jeg har kjørt ut veldig mye i det siste. Skuffende at jeg ikke har klart å beholde formen jeg hadde tidlig i sesongen, sier han.

  • Med sjuende- og tiendeplass drar det norske slalåmlaget hjem fra OL hårfint bedre enn VM i St. Anton i fjor. Da ble det sjuende- og ellevteplass i det dårligste norske slalåmmesterskapet siden Calgary-OL i 1988.
KJØRTE UT: Truls Ove Karlsens olympiske debut endte slik. Karlsen har kjørt ut i fire av de fem siste slalåmrennene.
FOR PASSIV: Kjetil Aamodt er den eneste av nordmennene som greier seg sånn noenlunde gjennom den vanskelige svingen.
<B>I TRØBBEL: Tom Stiansen kom på innerski i den vanskelige svingen og var aldri med i medaljekampen.
TAPTE ALT: Ole Kristian Furuseth bommer helt i denne svingen og havner hele 3,02 sekunder bak lederen av første omgang, Jean-Pierre Vidal.
Hele Norges coronakart