Her ryker nattesøvnen

ULLEVAAL (Dagbladet): Liggende på matta fatter ikke Petter Belsvik hvordan han sekunder tidligere klarte å unngå scoring og status som historisk med like mange scoringer som Odd Iversen. - Jeg kommer til å ligge våken i hele natt, sa han etter kampen.

Kanskje var ikke Belsviks 34 år gamle bein skikkelig varme 40 sekunder ut i kampen. Upresset med ballen i beina klarte han i alle fall å skyte over på vidåpent mål fra hjørnet av femmeteren. Flere sjanser fikk han ikke i kampen. Dermed er Odd Iversens 158 mål (225 kamper) fortsatt best i Norge. Belsvik står fortsatt med 157 scoringer (269 kamper).

Forfjamset

Slik forklarer Belsvik missen som kostet Vålerenga tre poeng:

- Jeg trodde Freddys (Dos Santos) heading gikk rett mot mål, og så mot nettet. Men så lå ballen plutselig i beina mine. Jeg ble så forfjamset at skuddet gikk over, sier han.

Det er slike baller - på kort avstand - som har skaffet Belsvik nest flest scoringer i Norge. Han bommer uhyre sjelden når sjanser som denne byr seg.

- Den skal i mål. Fryktelig irriterende. Kommer ikke til å få sove, sier han.

Foruten skuddet bidro Belsvik med en lekker pasning da Tobias Grahn kom aleine med Arni Gautur Arason. Sistnevnte reddet. Belsvik snappet ballen på en horribel tversoverpasning fra Ståle Stensaas.

- En skikkelig Polen-pasning, sier Belsvik og tenker på da Stensaas serverte ballen som ga polakkene scoring i VM-kvaliken på Ullevaal.

- Var bedre

Dette var Vålerengas to største sjanser i kampen. Rosenborg hadde også to store sjanser, men Belsvik mener Vålerenga hadde fortjent seieren.

- Vi var bedre enn dem. Jeg har vært med på å spille ut Rosenborg mot Stabæk, men aldri så sammenhengende som i første omgang i dag, sier han.

Kjetil Rekdal står på at det var riktig å legge om til 4-4-2 da Rosenborg gikk over til tre spisser.

- Det ville være for risikabelt å spille 3-5-2 mot tre spisser, sier han.

Men i pausen diskuterte han og assistenttrener Geir Bakke seriøst å gamble likevel.

- Vi diskuterte om vi skulle gå ut i andre omgang med 3-5-2. Det er mulig at vi en annen gang tør å gamble helt ut, sier han.

MISSET: Petter Belsvik gremmet seg etter at han ikke klarte å score mål mot Rosenborg i går.