Her ryker Schumis seier

Ralf Schumachers lagkompis Juan Pablo Montoya krasjet Michael Schumacher fra en topplass på Sepang-banen i Malaysia i går. Dermed kunne Ralf ta sin fjerde formel 1-seier.

For tredje år på rad har en Schumacher vunnet Malaysia Grand Prix, men denne gangen ble eldstebror Michael henvist til nederste palltrinn. Den første svingen ble skjebnesvanger for 33-åringen. Han gikk inn i det innerste sporet side om side med Montoya, men de barket sammen, og Ferrari-føreren mistet frontvinga.

Men Michael Schumacher var ikke overdrevent lei seg for å ha blitt kollidert vekk.

- Hadde Montoya åpnet mer for meg, ville det gått fint, men det var han ikke villig til. Det var trist, men jeg ser ikke noe drama i det, sier VM-lederen.

Mer å gå på

Montoya pådro seg tidsstraff, men klarte likevel å karre seg til andreplass. BMW-Williams tok dermed sin første dobbelseier i formel 1-historien, og leder også lag-VM for første gang siden det britisk-tyske samarbeidet begynte i 1998.

- Det eneste vi ikke klarte denne helga var pole position. Vi har fortsatt litt å gå på, sier BMWs motorsportdirektør Mario Theissen.

Jubelen sto i taket etter Ralf Schumachers suverene seier, 39,7 sekunder foran lagkompisen fra Colombia.

- Dette var nesten et perfekt løp. Jeg var overrasket over hvor rask bilen var, for å være helt ærlig kan jeg fortsatt ikke skjønne det, sier 26-åringen, som var lei seg for at storebror måtte bytte ut frontvinga.

- Men slik er dette gamet, sier Ralf Schumacher.

Fornøyd v-mester

I Australia for to uker siden fikk Michael fordeler av lillebrors krasj, og vant løpet. Fortsatt leder han VM-sammendraget, med to poeng til gode på Montoya, og med lillebror på tredjeplass.

- Vi hadde egentlig ikke ventet å være så langt framme så tidlig ettersom vi kjører den gamle bilen. Jeg er fornøyd med dagens poengfangst, sier Michael Schumacher, eneste med pole position i Malaysia siden racet startet i 1999.

Men Ferrari ble slått på banen der de har vunnet hvert eneste år, og sportsdirektør Jean Todt raste.

- Ut fra kvalifiseringen er vi klart misfornøyde med dagens resultat. Dette er andre gang på rad at en kollisjon har kostet oss dyrt, sier Todt, som håper 2002-bilen er klar til neste runde.

Den går på brasilianske Interlagos om 13 dager.

<B>VINGEKLIPPET: </B>Ferrari-kjøreren Michael Schumacher blir påkjørt av Juan Pablo Montoya i BMW-Williams i første sving, og må se broder Ralf Schumacher vinne Malaysia Grand Prix.