Her ryker sommer-OL ...

Angelos Charisteas headet Hellas til semifinalen og landet gråter av glede. Og gråter gjør de også i IOC-hovedkvarteret i Lausanne. I ren og skjær OL-frykt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (Dagbladet): Er grekerne denne kvelden på Estadio Jose Alvalade i Lisboa representative for alle de millionene som er hjemme - og det er de ganske sikkert - er jeg redd sommer-OL 2004 vil starte som en byggeplass. Om det starter i det hele tatt. For det har ikke gått fort med arenabyggingen i Aten.

Og tempoet vil i hvert fall ikke bli skrudd opp til uka.

KAMPFAKTA

Fotball-EM, kvartfinale Frankrike- Hellas 0- 1 (0- 0). Mål: 0- 1 Angelos Kharisteas (65). Tilskuere: 45 390. Dommer: Anders Frisk, Sverige. Gult kort: Georgios Karagounis (6), Theodoros Zagorakis (50), Hellas, Zinedine Zidane (44), Frankrike.

I tillegg har en gresk statsråd vært ute og sagt at det smarteste ville være og utsette sommerlekene et par uker. Det var før grekerne begynte den store fotballmarsjen her i Portugal. Og siden det skjedde har det vel knapt vært blandet mørtel på en eneste byggeplass.

Fordi grekerne har et langt mer lidenskapelig forhold til fotball enn de har til ferdigstillelse av badebasseng, leirduebaner og fektearenaer.

Nede på gresset under meg jubler grekerne som de skulle ha vunnet EM. Journalistene ved side av meg er i ferd med å avgå ved døden. Og det som oppleves kan derfor bare beskrives på følgende måte:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer