Her ryker tabelltoppen

BODØ (Dagbladet): Glimt - Vålerenga 0- 0. Her ødsler Bjørn Viljugrein vekk supersjansen som kunne sendt VIF ensom opp på tabelltoppen - med to poengs ledelse.

- Jeg følte at jeg hadde god tid. Så ble jeg tvilende - og til slutt ble alt bare rot, sier den vanligvis iskalde og sikre veteranen.

- Bjørn misser aldri sånne sjanser. Jeg var sikker på mål da han fikk ballen, sa VIF-trener Tom Nordlie.

Viljugreins nesten utilgivelige miss 11 minutter før slutt, kom etter en vakker opprulling av Pascal Simpson og Dag Riisnæs. Sistnevnte kunne puttet ballen i mål sjøl, men var uegoistisk:

- Jeg så at Bjørn sto enda bedre plassert. Han scorer på 99 av 100 sånne sjanser, mente Riisnæs.

Men for 30 år gamle Viljugrein ble dette sjanse nr 100. I stedet for å banke ballen i mål, prøvde han seg på et ekstra touch og deretter en dragning forbi keeper. Men alt ble bare tull, og Glimt-keeper Rohnny Westad kunne til slutt stupe ned og gripe ballen - uten at et skudd var løsnet.

Traff stolpen

- En halvsjanse, var det ikke? gliste Viljugrein galgenhumoristisk i garderoben. 30-åringen er for rutinert til å la tabben ødelegge nattesøvnen. Men samtidig burde rutinen ha sørget for at han slapp å stå ansvarlig for VIFs poengtap.

Sjansen var den desidert feteste i en kamp som også rommet tre stolpetreff.

Ett av stolpetreffene sto Viljugrein sjøl for. Han traff klokkereint fra 20 meter, ballen streifet en glimtspiller i låret, og smalt i krysset mellom stang og tverrligger.

- Hadde det ikke vært for Glimt-låret ville ballen føket inn. Og keeper ville ikke hatt en sjanse, slo Viljugrein fast.

Så trakk han litt på skuldrene av all uflaksen:

- Slike ting gjør fotballen fascinerende, sa oslogutten som kom til VIF fra Stabæk foran 97-sesongen.

Arild på gang

VIF-trener Nordlie var fornøyd med VIFs gjennomføring og måten forsvaret nektet Glimt målsjanser. Og ditto skuffet over resultatet:

- Vi lå over i spill og sjanser. Før kampen snakket vi om det å gjenskape verdier - med andre ord gjenskape det som skjedde mot Tromsø (4- 1). Vi lyktes langt på vei - og nå tar vi med oss den gode følelsen til bortekampen mot Haugesund onsdag, sa Nordlie.

Glimt-trener Dag Opjordsmoen gledet seg over Arild Bergs positive innhopp:

- Arild tåler snart en hel kamp. Kanskje allerede borte mot Bryne på onsdag. Han var godvenn med ballen i dag, og vi så jo hva det førte til.

Opjordsmoen har rett. Arild Berg la innlegget da Bengt Sæternes headet i stanga, han skjøt like utenfor og demonstrerte store tekniske ferdigheter.

UTILGIVELIG MISS</B>: Her roter Bjørn Viljugrein vekk seieren mot Glimt, 11 minutter før slutt på Aspmyra.