Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her ryster nordmenn treneren med stunt i hoppbakken

Se video.

DOBBELTHOPP: Richard Haukedal og Halvor Egner Granerud i skiforbundets toppidrettsgruppe ville gjøre noe annerledes på trening. Video: Facebook/ Hopplandslaget Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her tar de norske skihopperne Halvor Egner Granerud (20) og Richard Haukedal (20) sin egen trener på senga.

- Nei, nei, nei, nei - gutta. Dette her er jo ikke bra. Faen for en gjeng, sier trener Roy Erland Myrdal i det Granerud og Haukedal setter utfor Midtstubakken i Holmenkollen.

De to utfører ikke et vanlig skihopp. Derimot kjører de etter hverandre i tilløpet og hopper med få meters mellomrom, uten å ha klarert med treneren på forhånd.

Stuntet ender bra. Men skal vi dømme utifra videoen - som vises øverst i saken og er lagt ut på hopplandslagets Facebook-side - er det liten tvil om at treneren blir overrumplet.

Første gang

- Det er første gang jeg ser en hopper sitte på fanget til en annen hopper på bommen, innrømmer Myrdal overfor Dagbladet. Han er trener for toppidrettsgruppa. Det er nivået under hopplandslaget der de nest beste utfolder seg. Både Granerud og Haukedal hopper her.

LIKER Å LEKE: Halvor Egner Granerud. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
LIKER Å LEKE: Halvor Egner Granerud. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Men forleden ble treninga litt kjedelig, skal vi tro Granerud.

- Det kan fort bli kjedelig og monotont i hoppbakken. Det blir veldig normalt å hoppe når du har gjort det lenge. Vi trengte å få opp adrenalinet i kroppen, forteller han.

- Vi kaller det for tandemhopp. Det er morsomt å bryte opp treninga. Vi tok det på sparket der og da.

Nakenhopp

Det er for øvrig ikke første gang Granerud finner på sprell.

- Vi har hoppet fem etter hverandre i Holmenkollen. Men det er ikke alt vi har på video, sier Granerud. Han har også hoppet naken, et stunt som ligger ute på Youtube.

- Hoppet kom bardust på treneren. Men han hadde helt sikkert forventet noe i løpet av vinteren, sier Granerud om sekvensen i Midtstubakken.

- Jeg oppfattet ikke at han ble sur. Han tok det med et smil.

- Artig skrue

Det bekrefter Myrdal overfor Dagbladet. Han mister tilsynelatende munn og mæle på videoen, men lar seg ikke hisse opp i ettertid.

- Granerud er en artig skrue. Han liker å være leken for å finne motivasjonen.

- Så det vanker ingen refs?

- Det er alltid en risiko å hoppe slikt. Og det hadde vært kjedelig hvis det gikk galt. Men de har god kontroll. Halvor gir hele sjelen sin for å bli en så god skihopper som mulig.

- Har du sett mye rart av dette kaliberet i hoppbakken?

- Ja. En gang hadde Johan Remen Evensen på seg en «flying suit», et trekk under armer og bein. Det gjorde at han fløy ganske langt.

Ikke til Hoppuka

Granerud var med i Hoppuka forrige sesong, men var ikke med blant de fem navnene som ble offentliggjort mandag.

Daniel-André Tande, Andreas Stjernen, Robert Johansson, Anders Fannemel og Tom Hilde drar til Tyskland og Østerrike i romjula. I tillegg slåss Johann André Forfang og Joachim Hauer om den siste plassen.

- Kjedelig. Men jeg har ikke klart å få til gode nok resultater. Jeg får bare jobbe på videre, sier Granerud.

- Målet er å kjempe om å vinne Hoppuka, erklærte assistenttrener Magnus Brevig på et pressemøte mandag.

KLARE FOR HOPPUKA: Daniel-André Tande (t.v.), Robert Johansson, Andreas Stjernen, Anders Fannemel og Tom Hilde. Foto: Tore Ulrik Bratland
KLARE FOR HOPPUKA: Daniel-André Tande (t.v.), Robert Johansson, Andreas Stjernen, Anders Fannemel og Tom Hilde. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!