Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Panama 1-0

Her samles de i sjokk etter Norge-kampen

Bildet går Panama rundt: Stjerna mister fotball-VM etter duell med Bjørn Maars Johnsen. - Et helt land er med deg, rapporterer TV-kanal.

BLYTUNGT: Panama-spillerne samlet seg på hotellet i går kveld og forsøkte å trøste Alberto Quintero som best de kunne. Han hadde gips på foten. Foto: Det panamanske fotballforbundet
BLYTUNGT: Panama-spillerne samlet seg på hotellet i går kveld og forsøkte å trøste Alberto Quintero som best de kunne. Han hadde gips på foten. Foto: Det panamanske fotballforbundet Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Fotballandslaget til Panama er i sjokk etter at stjerna Alberto Quintero (30) mister VM i Russland. Midtbanespilleren pådro seg et brudd i foten under privatlandskampen mot Norge onsdag kveld. Panama tapte 1-0.

Bruddet oppsto i en duell med Bjørn Maars Johnsen i det 53. minutt. Den norske spissen traff foten til Quintero med knottene først. Panama-spilleren haltet og hadde tydelig vondt, men fullførte kampen.

Seinere på kvelden kom verst tenkelig beskjed: Brudd i foten og en knust VM-drøm.

Det var det panamanske forbundet som rapporterte om dette på Twitter i går kveld. Nyheten ble fanget opp av lokale medier og slått stort opp i Panama.

Bare noen timer seinere ble kvelden enda verre: Det viser seg at det er stjålet verdier fra fire hotellrom der Panama-spillerne oppholdt seg.

Møter England

Panama har kvalifisert seg til VM for første gang i historien. Der møter de Belgia, England og Tunisia.

Allerede i dag setter laget seg på flyet til Russland, men nå må det hentes inn en erstatter for Alberto Quintero. Å miste et VM-sluttspill i siste kamp før det braker løs, er et mareritt for alle fotballspillere.

Panama-spillerne samlet seg i går kveld på hotellrommet til Quintero på Radisson Blu i Nydalen i Oslo. Han har gipset foten og bildet viser en tydelig skaket gjeng. Midtbanespilleren har 90 landskamper og fire mål.

- Gi ham støtte! Et helt land er med deg i det triste øyeblikket, rapporterer TV-kanalen RPCTV. Det heter videre at stjerna er ute i seks til åtte uker. Nå hagler støtteerklæringene inn fra fjern og nær.

Skjebnen til Alberto Quintero ble klar etter at Dagbladet snakket med de norske spillerne på vei ut fra Ullevaal i går kveld. Og «synderen» er altså Bjørn Maars Johnsen, går det fram av TV-bildene.

En av spillerne vi pratet med etter kampen, var nettopp ADO Den Haag-spilleren. Da snakket han om frisparket han hadde forårsaket. Men først og fremst mente han at det var Panama-spillerne som hadde vært stygge.

- På landslaget er dette det styggeste laget jeg har møtt. Sånn er det ofte med latinamerikanske lag, de prøver å sette deg ut av spill. Men det skal også sies at de var teknisk gode. Heldigvis klarte vi holde dem unna, sa Maars Johnsen.

Erstatter

Medier i Panama melder at Quintero vil bli erstattet av Ricardo Ávila i VM. Han har spilt i KAA Gent siden 2016.

TV-kanalen TVMAX Deporte rapporterte direkte fra Oslo i går kveld. Først rullet bildene av taklingen til Maars Johnsen over skjermen. Så ble det vist bilder idet Quintero hinket vekk på krykker i en heis.

I Panama-sammenheng var dette hjerteskjærende scener. At laget fra landet med rundt fire millioner innbyggere tapte 1-0 i VM-generalprøven, var underordnet.

TØFF TAKLING: Bjørn Maars Johnsen.
TØFF TAKLING: Bjørn Maars Johnsen. Vis mer

Og som om dette ikke var nok: Seint i går kveld skrev det panamanske fotballforbundet på Twitter at rom på hotell Radisson Blu var blitt frastjålet verdisaker. Det skal minst dreie seg om rommene til Armando Cooper, Jaime Penedo og Román Torres.

Politiet har vært på stedet og avhørt involverte parter.

- Vi snakker om større verdier enn jeg pleier å ha på et hotellrom. Men hvor mye det nøyaktig er snakk om, vet vi ikke ennå, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo-politiet til NTB.

Dermed var det mye som gikk galt for Panama i går kveld.

Ingen suksess

Om selve 1-0-tapet sa trener Hernán Darío Gómez:

- Vi kan ikke si at kampen var en suksess så lenge vi tapte og gjorde avgjørende feil. Vi skal ikke slippe inn så enkle mål som det Norge scoret på. Men vi trenger å tilpasse oss lag med europeisk stil, lag som spiller mer direkte enn vi er vant til. Det fikk vi sjansen til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media