Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her scorer Essien igjen...

...og denne gangen holdt det til seier - og fortsatt kamp om gullet.

(Dagbladet.no): Everton - Chelsea 0-1.

På mandag scoret Michael Essien for Chelsea, før de rotet bort seieren - og muligens gullsjansene - på overtid mot Wigan.

I dag scoret Essien igjen, mot Everton, og denne gangen greide de for anledningen gulkledde å holde på ledelsen helt til slutt.

God kipp ga Chelsea ledelsen

Dette var helt nødvendig for at londonlaget skulle fortsette å framstå som en reell utfordrer for ligaleder Manchester United, noe manager Avram Grant mener at de er.

I mangelen på mål fra spissene kan han i så måte sende en varm takk til en viss midtbanespiller fra Ghana.

Vinnermålet kom etter at Essien var halvt heldig og halvt dyktig i forspillet, før han kippet ballen i mål over Everton-målvakt Tim Howard i det 41. minutt.

Men Chelsea kunne ikke føle seg trygge. I det 68. minutt sendte Evertons Manuel Fernandes av gårde et skremmeskudd som strøk Petr Cechs høyre kryss.

ESSIEN IGJEN: Michael Essien har scoret i to kamper på rad, men mandag holdt det ikke til seier. Det gjorde det derimot mot Everton i kveld. Foto: RICH EATON/EPA/SCANPIX
ESSIEN IGJEN: Michael Essien har scoret i to kamper på rad, men mandag holdt det ikke til seier. Det gjorde det derimot mot Everton i kveld. Foto: RICH EATON/EPA/SCANPIX Vis mer

Tar vi med et lignende Chelsea-forsøk - signert Essien igjen - på motsatt side et kvarter før slutt, er kampens største sjanser allerede nevnt.

Spennende utgangspunkt før toppoppgjøret

For, klok av skade pakket gjestene godt igjen bakover - godt nok til at Everton igjen og igjen gikk seg fast i forsvarsverkene.

Når det er sagt, var det ikke mye Chelsea viste i dag som gjør at Manchester United trenger å være altfor bekymret, tross at avstanden nå er nede i to poeng.

Chelsea har riktignok spilt en kamp mer, men de to lagene møtes i London neste helg.

Chelsea-spillet skremte nok heller ikke Liverpool-fansen, som møter Chelsea til Champions League-semifinale på tirsdag.

De kan samtidig glede seg over at Everton sakket akterut i den mye omtalte bykampen om fjerdeplassen - og de blå må nå jobbe for å sikre femteplass.

image: Her scorer Essien igjen...
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media