FØRSTE SCORING: Phil Jones scoret sitt første mål for Manchester United etter overgangen fra Blackburn, på vakkert vis.Foto: REUTERS/Eddie Keogh
FØRSTE SCORING: Phil Jones scoret sitt første mål for Manchester United etter overgangen fra Blackburn, på vakkert vis.Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

Her scorer Phil Jones sitt første mål i Premier League

United tettet luken til Manchester City.

(Dagbladet): Aston Villa-Manchester United 0-1 (0-1)

Phil Jones avgjorde oppgjøret på Villa Park med sin første scoring i Premier League noensinne. Et vakkert overlegg fra Nani ble ekspedert enkelt i mål med bredsiden. Det var nok for United til å tette den lille luken Manchester City hadde opparbeidet seg før kampen.

De tre foregående oppgjørene på Villa Park i seriesammenheng har alle endt med uavgjort, og det var liten tvil om at det var akkurat uavgjort hjemmelaget ønsket seg da fløyta gikk for den første omgangen.

Det var kun et lag som ønsket å angripe, og hjemmelaget var svært passive.

Hernandez ut med skade Manchester United fikk en dårlig start da Javier Hernandez måtte ut på båre allerede etter fem minutters spill. Den lille mexicaneren tok seg til kneet med én gang, og risikerer nå flere uker på sidelinjen.

- Jeg tror det er et avrevet leddbånd, sa Ferguson ifølge BBC etter kampen.

- Han vil nok være ute i tre til fire uker.

SMELL: Hernandez skriker ut i smerte etter at spissen fikk en vridning i foten. REUTERS/Eddie Keogh
SMELL: Hernandez skriker ut i smerte etter at spissen fikk en vridning i foten. REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Ferguson er glad for at Manchester United har en bred tropp å ta av.

- Vi er inne i en dårlig periode med mye skader, det er bra vi har en bred tropp, sa Ferguson etter kampen.

Første scoring Etter en rolig start med få sjanser eksploderte bortefansen i ekstase etter 20 minutter. Nani fikk tid og rom på sin venstreside, og prikket inn Phil Jones som stod umarkert i feltet.

Den tidligere Blackburn-spilleren, som spilte sentralt på midtbanen for dagen, bredsidet vakkert inn sin første scoring for sin nye klubb. Det skulle vise seg å være en fortjente ledelse etter passivt spill av hjemmelaget omgangen gjennom.

Etter 36 minutter måtte også sisteskansen til Aston Villa vike plass. Shay Given pådro seg sannsynligvis en strekk på baksiden av låret, og keeperen var ikke i stand til å fullføre omgangen.

- Jeg er ikke sikker på hva det er, men jeg tror det er små problemer med hamstringen. Forhåpentligvis er det en liten skade som vil lege fort, sa Villa-manager McLeish til BBC etter kampen.

Det ble derfor lagt til hele åtte tilleggsminutter i den første omgangen på grunn av de mange skadene.

Lindegaard fikk sjansen Anders Lindegaard fikk på nytt sjansen mellom stengen til Manchester United, og dansken brukte store deler av kampen på å jogge frem og tilbake mellom stengene for å holde på varmen.

Aston Villa kom litt bedre med i den andre omgangen, uten at det utgjorde noen forskjell i målprotokollen. Nærmest scoring var midtstopper Collins, som testet Lindegaard med en god heading noen minutter før full tid.

United kunne avgjort kampen noen minutter senere, men Wayne Rooney nølte for lenge da han serverte Welbeck som satte inn det han trodde var bortelagets andre for dagen. Linjemannen var oppe med flagget, og målet ble korrekt annullert.

Dermed dro United inn nok en 1-0 seier, lagets fjerde på fem kamper i Premier League.

YT MED SKADE: Shay Given måtte bæres av banen etter noe som så ut som en strekk. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
YT MED SKADE: Shay Given måtte bæres av banen etter noe som så ut som en strekk. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer