Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her scorer Rooney sitt 200. United-mål

Men trengte dommerhjelp på nummer 199.

(Dagbladet): Manchester United - Bayer Leverkusen 4-2.

David Moyes advarte på gårsdagens pressekonferanse: Han vil ikke bruke enten Robin van Persie eller Wayne Rooney. Han vil bruke dem sammen som et spisspar som skaper frykt hos motstanderne.

Dagen derpå svarte de med tilsammen tre scoringer. Og det i tillegg til at de hadde hver sin miss på helt åpent mål.

For Wayne Rooney ble det mål nummer 199 og 200 i United-drakta.

- Det er noe jeg er virkelig stolt av. Det er deilig å være tilbake, spille og score mål. Heldigvis vant vi også kampen, sier Rooney ifølge Uefa.com.

- Leverkusen skapte ikke mange sjanser, men de scoret to mål, så jeg er sikker på at vi kommer til å se nærmere på det. Men i kveld handlet det bare om å få tre poeng, sier Rooney.

Offside? Det første målet til Rooney burde imidlertid kanskje ikke vært godkjent.

ELSKET: Rooney feirer jubileumsmålet foran sine egne. Foto: Peter Powell, EPA / NTB Scanpix
ELSKET: Rooney feirer jubileumsmålet foran sine egne. Foto: Peter Powell, EPA / NTB Scanpix Vis mer

Halvveis i første omgang kom Patrice Evra til innlegg fra venstresida. I den andre enden av ballens flukt gjennom lufta sto høyreslegga til Wayne Rooney og ventet. Volleyen gikk via gresset og i mål.

Men Antonio Valencia hadde tatt oppstilling kloss på Leverkusen-keeper Bernd Leno da Rooney skjøt.

Valencia var ikke borti ballen, men han var definitivt borti Leno, som ble hindret. Keeperens og de andre Leverkusen-spillernes protester ble imidlertid ikke tatt til følge av dommer Damir Skomina fra Slovenia.

Strengt gult Han merket seg imidlertid protestene til Rooneys angrepskollega Robin van Persie seks minutter før pause.

DISKUTABELT: Antonio Valencia står i offside-posisjon og hindrer Bernd Leno i å redde volleyskuddet fra Wayne Rooney som ga United ledelsen 1-0. Foto: Jon Super, AP / NTB Scanpix
DISKUTABELT: Antonio Valencia står i offside-posisjon og hindrer Bernd Leno i å redde volleyskuddet fra Wayne Rooney som ga United ledelsen 1-0. Foto: Jon Super, AP / NTB Scanpix Vis mer

Leverkusens Giulio Donati kastet seg med rompa først mot van Persie, som så vidt hadde nappet litt i skjorteermet til italieneren noen tideler tidligere.

Van Persie fikk frispark mot seg, og ble forståelig nok irritert. Men når han gikk helt opp i ansiktet på dommeren og protesterte - gjentatte ganger - trakk sloveneren fram det gule kortet. Forståelig, det også.

Miss på åpent mål Rooney og van Persie var altså ikke like målfarlige hele kampen. I det 52. minutt klarte de ikke å samarbeide om å sette ballen i åpent mål. Leverkusens Ömer Toprak falt på det glatte Old Trafford-gresset, og Rooney var plutselig aleine med keeper.

Han rundet ham elegant, men fra spiss vinkel satte han den på tvers av det åpne målet og utenfor - i reneste Fernando Torres-stil. Foran mål sto van Persie umarkert og burde fått ballen.

UTLIKNING: Leverkusen-kaptein Simon Rolfes feirer 1-1-målet som gikk inn via Michael Carrick (t.h.). Foto: Peter Powell, EPA / NTB Scanpix
UTLIKNING: Leverkusen-kaptein Simon Rolfes feirer 1-1-målet som gikk inn via Michael Carrick (t.h.). Foto: Peter Powell, EPA / NTB Scanpix Vis mer

Det fikk nederlenderen sju minutter seinere. Antonio Valencia fosset fram på høyrekanten og la inn. Van Persie sendte ballen i mål med et slags «stående brassespark». En klønete Leno slo ballen inn i målet bak seg.

Rooney x 200 Rooney skulle også vise seg mer treffsikker neste gang han fikk en gratismulighet. Leverkusen-forsvaret stusset et langt de Gea-utspill rett i beina på United-spissen, som alene med Leno satte ballen i nærmeste hjørne - nummer 200 var et faktum.

Rooney var også sterkt delaktig da United kontret inn 4-1-målet. Det gikk lynene raskt da Ashley Young førte opp på venstresida, spilte inn til Rooney i midten, som bare trillet ballen videre ut til høyre. Der kom Valencia stormende og banket ballen hardt i nettet.

Leverkusen reduserte etter en corner. Først smalt ballen i tverrliggeren og ut, men så skjøt Ömer Toprak via tverrligger og inn.

NESTEN-BRASSE: Robin van Persie sparker ballen baklengs inn til 2-1 for United. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB Scanpix
NESTEN-BRASSE: Robin van Persie sparker ballen baklengs inn til 2-1 for United. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Robin van Persie skulle altså også misse på åpent mål. Det skjedde snaue to minutter før slutt på ordinær tid. Valencia banket ballen i retning mål fra høyresida. Leno fikk kanskje en bitteliten fingertupp på den. Det var akkurat nok til at van Persie traff ballen med hælen i stedet for innsida, og styrte den utenfor fra kloss hold.

Men det dempet ikke stemningen på Old Trafford. David Moyes kom fra sin første gruppespillskamp i Champions League med tre poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling