Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her sender Bolt blomsterjenta Karoline (17) i bakken

- En opplevelse hun kommer til å snakke om i all fremtid, sier superstjernen.

KOLLISJON: Usain Bolt hadde ennå ikke klart å bremse da denne blomsterjenta kom i hans bane. Stillbilde: NRK
KOLLISJON: Usain Bolt hadde ennå ikke klart å bremse da denne blomsterjenta kom i hans bane. Stillbilde: NRK Vis mer

BISLETT / OSLO (Dagbladet): Usain Bolt løp inn til en solid seier på 100 meteren på Bislett Stadion. Jamaikaneren løp inn til tiden 9,79, og slo med det banerekorden.

Da Bolt løp over mållinja kom Karoline Klemp Petersen (17) med blomster til rekordmannen som ikke ennå hadde klart å bremse helt ned. De to kolliderte, og jenta var på vei ned i bakken før Bolt rakk å fange henne og løfte henne opp.

- Jeg tenkte faktisk bare «nei, nå kommer jeg på TV», sier den 17 år gamle jenta til NRK.

En opplevelse for livet - Jeg tror ikke hun så meg komme. Jeg fanget henne, så det tror jeg gikk bra. Jeg tviler på at hun er lei seg, sier Bolt på pressekonferansen etter løpet.

- Sa du unnskyld?

- Nei, jeg sa ikke unnskyld. Hun var blid og glad, så hun virket ok. Jeg tror det er en opplevelse hun kommer til å snakke om i all framtid. Hun kan fortelle det til venner og kjente, og får sikkert bevis på YouTube også, sier Bolt og legger til:
- Hun ble ikke skadet, jeg ble ikke skadet, det var det viktigste.

FEIRET: Usain Bolt feirer seieren - og banerekorden - på Bislett Stadion. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FEIRET: Usain Bolt feirer seieren - og banerekorden - på Bislett Stadion. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Også Karoline (17) var redd for å bli skadet.

- Jeg ble egentlig bare sjokkert. Jeg tenkte at han kom til å skade meg, men det gikk helt fint, sier hun til statskanalen.

Irritert på korte starblokker Om selve løpet sier Bolt at det var et langt fra perfekt løp, og at det var flere ting han kunne gjort bedre. Han irriterte seg også over startblokkene.
- Jeg har litt å gå på , og er ikke i den formen der jeg kan si at det er ingen som kan slå meg. Jeg jobber med å komme dit så jeg skal få litt mer selvtillit. Reaksjonstiden var god i dag, men utførelsen i starten ikke den beste. Startblokkene var litt korte, og jeg måtte gjette litt på steget. Jeg har store føtter, størrelse 48, sier Bolt.

- Vet ikke hva slags blokker det blir i London. Håper det ikke er de samme. Tredje gang jeg bruker dem. Er ikke så fornøyd med de blokkene, sier han.

Showet Bolt ble presentert med fyr og flammer drøye to timer før selve 100 meteren. Han ble kjørt rundt Bislett Stadion i «Il Tempo Gigante» og vinket og showet for et entusiastisk publikum. Også etter seieren feiret han med publikum.

- En må jo gi folk det vil ha, jeg er vanligvis enda mer tullete. Litt før start, og litt under oppvarmingen. Men først og fremst tenker jeg mer på arbeidsoppgavene i løpet, sier Bolt.

HER VINNER HAN: Usain Bolt kom sent, men kom raskt. Akkurat foran Asafa Powell. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HER VINNER HAN: Usain Bolt kom sent, men kom raskt. Akkurat foran Asafa Powell. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

På spørsmål om han tror det er mulig å kopiere bragden fra Bejing-OL - der han satt verdensrekord på både 100- og 200-meter - i London, sier Bolt:

- For meg er alt mulig. Nøkkelen er å komme i storform. Jeg kommer til å løpe fort, sier Bolt som skal feire seieren i VIP-teltet ved Bislett stadion.

Men det blir ikke fest og morro til langt på natt for jamaikaneren:

LANDSMENN: Bolt og Powell gratulerer hverandre etter løpet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LANDSMENN: Bolt og Powell gratulerer hverandre etter løpet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg skal fly tidlig ut av Oslo i morgen. Jeg tenker ikke på festen. Jeg må dra tidlig i morgen på grunn av streiken, sier Bolt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling