2-1: Daniel Sturridge ble tungen på vektskålen i The Battle of Britain. Foto: NTB Scanpix
2-1: Daniel Sturridge ble tungen på vektskålen i The Battle of Britain. Foto: NTB ScanpixVis mer

Her sender han England til himmels

Sturridge sørget for 2-1 på overtid.

* England - Wales 2-1 (0-1)

LENS (Dagbladet): England trengte desperat tre poeng etter å ha rotet bort seieren mot Russland lørdag. Mot lillebror Wales var de favoritter i ettermiddag.

Kampen så lenge ut til å ende med 1-1, hvilket ville vært en stor triumf for Wales. Men så dukket innbytter Daniel Sturridge opp og sørget for 2-1 til England.

DAGBLADETS DOM:

Daniel Sturridge: Kom inn ved pause. Tilførte England energi i angrep og ble matchvinner. Hva mer kan du forlange?

Wayne Rooney: God på dødballer og på å sette opp andre. Framstår mer og mer som en hærfører.

Joe Hart: Frisparkmålet til Gareth Bale var godt. Men det burde du tatt, Joe!

- Det var en utrolig følelse. Fantastisk! Jeg takker Gud for at jeg fikk score. Det er fantastisk å få representere landet mot en annen fin nasjon, sier Sturridge i vinnerintervjuet.

- Det er helt vilt. Nå må vi holde hodet kaldt videre, sier Liverpool-spissen

Gareth Bale ga Wales ledelsen på frispark tre minutter før pause. Innbytter Jamie Vardy utliknet elleve minutter ut i andre omgang.

- Vi er fryktelig skuffet, men jeg er stolt av alle på laget. Vi ga hundre prosent og vi kan ikke spørre om mer. Vi er fortsatt fornøyd og turneringa er ikke over. Vi skal fortsette å kjempe! Fansen var fantastiske i dag, sier Bale.

Med seieren leder England gruppe B med fire poeng. Deretter følger Wales og Slovakia med tre poeng hver.

HVIT JUBEL: Wayne Rooney og co. jubler etter 1-1-scoringen til Jamie Vardy. Foto: NTB Scanpix
HVIT JUBEL: Wayne Rooney og co. jubler etter 1-1-scoringen til Jamie Vardy. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De to beste lagene fra gruppa går videre, samt fire av de seks beste treerne. England møter Slovakia mandag. Det med et lag som er på stigende kurs.

Helikopter

Stade Bollaert-Delelis i Lens bar tidlig preg av at dette var en spesiell torsdag. The Battle of Britain ble det kalt.

Da den engelske spillerbussen kom til stadion i 13-tida, var det med ryggdekning fra et helikopter, trolig med franske skarpskyttere.

FOTBALL-EM, GRUPPE B
England21103-24
Wales21013-33
Slovakia21013-33
Russland20112-31

England har hatt et solid overtak på Wales. På de 19 siste kampene før dagens EM-slag, hadde England vunnet 13 ganger og Wales tre.

England startet best med størst balleinnehav og ikke minst en kjempesjanse ved Raheem Sterling. Harry Kane startet angrepet og sendte ballen videre til Adam Lallana. Sterling fikk ballen på fire-fem meter, men skjøt utenfor.

Dette har også vært litt typisk for nye «Three Lions». Laget har hatt ballen mye, uten at det nødvendigvis har endt med sluttprodukt.

Ropte på straffe

Hele England skrek på straffe etter drøye halvtimen. I en duell med Harry Kane foran mål touchet ballen hånda til Ben Davies. Waliseren rev også Kane i trøya.

Vi står igjen med den gamle diskusjonen: Var det ballen som søkte hånda eller var det hånda som søkte ballen? Andre dommere ville blåst straffe i denne situasjonen.

RØDT FOLKEHAV: Wales-supporterne vant kampen på tribunen. Foto: NTB Scanpix
RØDT FOLKEHAV: Wales-supporterne vant kampen på tribunen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I den andre enden av banen virket Gareth Bale spillesugen. Han sto bak noen flotte gjenvinninger, men skapte lite - helt til det gjensto tre minutter av første omgang. Wales fikk frispark fra 25 minutter. Bale tok noen maskuline steg tilbake og stilte inn kanonen. Ballen gikk forbi muren til England og en fomlende Joe Hart i mål.

Keeperen skulle uten tvil tatt ballen, men samtidig var det noe ved frispaket til Bale: Det var en klassespiller verdig.

Temperatur

For noen dager siden skapte nettopp Bale en viss temperatur da han uttalte at Wales spiller med større stolthet enn England. Wayne Rooney ville ikke gå med på dette.

Stade Bollaert-Delelis en en tett og kompakt arena med plass til 38.000 tilskuere. Engelskmenn skrev fornøyd på Twitter at arenaen ga en Premier League-følelse.

Trener Roy Hodgson gjorde to bytter i pausen. Harry Kane og Raheem Sterling ble erstattet av Daniel Sturridge og Jamie Vardy.

Uttelling på direkten

Og det skulle gi uttelling på direkten. Elleve minutter ut i andre omgang sendte Daniel Sturridge enn ball inn i målgården. Ballen gikk via Wales-spiller Ashley Williams og til Vardy, som scoret. Det var Leicester-spillerens tredje berøring etter at han kom inn.

Hodgson kastet innpå enda mer angrepkrutt da Manchester United-kometen Marcus Rashford kom innpå etter 73 minutter.

Det så lenge ut til ikke å hjelpe. Men så var det duket for Sturridge. Og England kan ta av igjen de neste dagene.