Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her sender innbytter Jimi Vålerenga ut av cupen

2. divisjonslaget uten seriemål ble for sterke.

TA DEN! Innbytter Jimmy Akinyemi setter inn vinnermålet for Kjelsås som sendte ut Vålerenga av cupen med 2-1 på Grefsen stadion. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
TA DEN! Innbytter Jimmy Akinyemi setter inn vinnermålet for Kjelsås som sendte ut Vålerenga av cupen med 2-1 på Grefsen stadion. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer

KJELSÅS (Dagbladet): Kjelsås - Vålerenga 2-1.

Vålerenga kom til Grefsen stadion etter fire strake ligakamper uten seier. Det samme gjorde Kjelsås:

2. divisjonslaget er det eneste i de tre øverste divisjonene som ennå ikke har scoret et seriemål.

Men dagens thriller mot Vålerenga gjør at i hvert fall én kamp fra denne sesongen vil bli snakket om i Oslo nord i årevis.

- Jeg er bekymret. Vi sparte ingen, men vi klarte ikke bedre. Ikke engang mot slutten da de lå nede med kramper, fikk vi til noe. Vi er ikke bedre nå, og det er det som er bekymringsfullt, sier Vålerenga-trener Martin Andresen til NRK.

Også kaptein Kristofer Hæstad mener Vålerenga rett og slett ikke evner bedre nå.

- Det er ikke viljen, men ferdigheten det står på for øyeblikket, sier «Doffen» til NRK.

Godt nok lag Laguttaket tydet på at trener Martin Andresen ønsket å bruke muligheten til å bringe positive opplevelser inn i Vålerenga-laget: Det var et lag Vålerenga når som helst kunne mønstret i Tippeligaen.

Men spillet de leverte, holdt heller ikke denne gangen til å vise hvorfor så mange holdt dem til gullfavoritt før sesongen.

Riktignok var det de som hadde ballen mest på kunstgresset, men spesielt mange sjanser skapte de aldri i førsteomgangen. Nærmest kom de da ett og samme angrep endte i fire avslutninger på mål midtveis i førsteomgang.

Lykketreff Kjelsås forsvarte seg imidlertid godt, og opptrådte på en måte som fortalte oss hvorfor laget har en samlet målforskjell på 0-1 på fire kamper i 2. divisjon.

BÅNN I BØTTENE: Vålerenga-trener Martin Andresen fortviler på sidelinja. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
BÅNN I BØTTENE: Vålerenga-trener Martin Andresen fortviler på sidelinja. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer

Det var åpenbart at laget trengte et lykketreff for å drømme om avansement. Og de fikk det - etter 57 minutter.

Martin Sandell klemte til fra skrått hold, 15 meter fra Lars Hirschfelds mål. Ballen føyk inn i krysset.

Vålerenga svarte med å legge press på Kjelsås-forsvaret. Men det skulle ta et kvarter før utlikninga kom. Harmeet Singh raget høyest i feltet, mot Kjelsås' ellers så luftsterke stoppere Babs Akinyemi og Kim Hunstad, og nikket ballen over Robin Vikskjold.

Kjelsås nærmest flere  De fleste regnet med at hjemmelaget da skulle få trøbbel. Men det var det noen andre som fikk.

Bare et lite minutt etter utlikningen løp innbytter Jimi Akinyemi igjennom da Vålerenga satte en svært lite symmetrisk offsidelinje. Avslutningen var dønn sikker.

Målet ble kampens siste. Faktisk var Kjelsås, med sine kontringer, nærmere å score flere enn Vålerenga var 2-2. De hadde fire feite sjanser på stillinga 2-1.

Det var mer enn Vålerenga hadde i hele kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media