PÅ TEKSTER'N:  Anders Jacobsen sender tekstmeldinger mens Norge kjemper om gullet. Innfelt de fire norske gullgutta: Rune Velta, Anders Fannemel, Anders Jacobsen og Anders Bardal. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND og HANS ARNE VEDLOG
PÅ TEKSTER'N: Anders Jacobsen sender tekstmeldinger mens Norge kjemper om gullet. Innfelt de fire norske gullgutta: Rune Velta, Anders Fannemel, Anders Jacobsen og Anders Bardal. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND og HANS ARNE VEDLOGVis mer

Her sender Jacobsen hemmelige meldinger under gullkampen

- Føles helt magisk.

FALUN (Dagbladet): Mens Norge kjempet om gullet i lagkonkurransen, sto Anders Jacobsen (30) på sletta og sendte tekstmeldinger.

Hvem sendte han meldinger til i en så dramatisk stund?

Jacobsen så også flere ganger opp på tribunen, og vinket. Overfor Dagbladet avslører han hvem tekstmeldingene var til:

- De var til kona som sto på tribunen.

- Hva skrev du?

- Det får bli mellom kona og meg.

Høyt oppe Jacobsen var høyt oppe etter lagkonkurransen, der Norge vant foran Østerrike og Polen. Han har hatt en svært spesiell uke.

Torsdag ble han vraket til rennet i den store bakken. Men i løpet av tre treningsomganger i går kveld, løsnet det. Jacobsen hoppet seg inn på laget, og lørdag kveld sørget de fire norske gutta for en hoppbragd.

- Det er helt magisk. Og det føles fortjent, sier Jacobsen.

- For Anders Bardal og meg - som har vært med så lenge - er dette en stor drøm. Vi har vært med så mange ganger, og ikke lyktes. Nå gjorde vi det endelig.

Fantastisk Sist Norge tok gull i lagkonkurransen, var i 1993. Også den gangen var Falun arrangør.

- Det føles helt fantastisk. Det ble en spesiell oppladning for min del. Jeg må ærlig innrømme at jeg var ekstra nervøs fordi jeg var sistemann som ble tatt ut i troppen. Men alle presterte bra.

- Det var dette jeg drømte om da jeg kom hit, sier Jacobsen.

Kaos Etterpå var det kaos rundt ham og de norske hopperne. Publikum sto igjen i bakken, og ville hylle dem.

Gutta hadde ikke tid til noen offisiell pressekonferanse. De dro rett til medaljeseremonien i Falun sentrum.

- Det føles bare helt magisk, gjentok Jacobsen flere ganger.

- Dette betyr alt - for oss, støtteapparatet og norsk hoppsport.

Medaljerush Norge har lagt bak seg det beste mesterskapet noen gang. Det startet med Rune Velta som tok gull i normalbakken. Dette ble fulgt opp med gull i miks lagkonkurranse.

Velta tok også bronse i den store bakken. Og på VMs neste siste dag skulle det altså skje: For første gang på 22 år lyktes Norge i lagkonkurransen.

GULLGUTTA:  Norge sto øverst på medaljeseremonien i kveld. Bak - Anders Bardal og Rune Velta. Foran - Anders Jacobsen og Anders Fannemel. FOTO: BJØRN LANGSEM
GULLGUTTA: Norge sto øverst på medaljeseremonien i kveld. Bak - Anders Bardal og Rune Velta. Foran - Anders Jacobsen og Anders Fannemel. FOTO: BJØRN LANGSEM Vis mer