AVGJØRELSEN: Her sørger Arjen Robben for Bayern München-avansement til Champions League-semifinalen. Foto: REUTERS
AVGJØRELSEN: Her sørger Arjen Robben for Bayern München-avansement til Champions League-semifinalen. Foto: REUTERSVis mer

Her sender Robben United ut av Europa

Engelsk seier ikke nok mot Bayern.

|||(Dagbladet): Manchester United - Bayern München 3-2, 4-4 sammenlagt. Bayern videre på bortemål.

Sir Alex Ferguson svarte relativt bastant nei på spørsmål om Wayne Rooney kunne bli klar til kvartfinalereturen mot de tyske serielederne, men den engelske landslagsspissen ble klar.

Mind games, kalles det på balløya.

Og få kan den sporten bedre enn Ferguson - men psykologisk spill vinner ikke fotballkamper alene.

Robben-suserOg etter en fyrverkeristart av United sloknet luntene etter hvert. Bayern München var én mann mer de siste 40 minuttene, og da sleit hjemmelaget kraftig.

PRAKTMÅL: Slik scoret Nani sitt første mål, men det hjalp så lite for Manchester United. Foto: AP
PRAKTMÅL: Slik scoret Nani sitt første mål, men det hjalp så lite for Manchester United. Foto: AP Vis mer

Arjen Robben-suseren 16 minutter før slutt sørget for 3-2 og 4-4 sammenlagt, med Bayern til semifinalen takket være flere scorede bortemål.

En stygg smell for United - som ledet 3-0 fem minutter før pause.

- Jeg synes vi var best i disse to kampene, men vi var veldig, veldig uheldige i dag, sier sir Alex Ferguson til Viasat 4.

Dermed er den tyske storheten i en Champions League-semifinalen for første gang siden 2001 - hvor de gikk helt til topps. Også den gangen slo de United på veien til pokalen med elefantørene.

De tilreisende supporterne fra München tømte store saltsekker i United-sårene da de etter kampslutt sang «Football's coming home».

54 MINUTTER: Wayne Rooney var overraskende nok i startelleveren, men han ble byttet ut etter 54 minutter. Foto: REUTERS
54 MINUTTER: Wayne Rooney var overraskende nok i startelleveren, men han ble byttet ut etter 54 minutter. Foto: REUTERS Vis mer

FestomgangFørsteomgangen på Old Trafford ble en regelrett festforestilling, og for en gang skyld spilte Rooney bare en birolle.

Han sørget riktignok for en målgivende pasning da Darron Gibson sendte United i ledelsen etter bare to og et halvt minutt. Det var ikke et kanonskudd han løsnet fra 18 meter, men keeper Hans-Jörg Butt var nok både litt dekket i tillegg til at han var på vei andre veien.

Bare noen minutter seinere doblet Nani ledelsen, da han scoret på et nydelig hælspark - etter et Antonio Valencia-innlegg. Det er sånne mål som fortjener gullramme.

Høyrekanten var et konstant uromoment, og fem minutter før pause viste han seg fram igjen. Valencia dro seg fri på høyresida og slo ballen inn på tvers av feltet, hvor Nani bredsidet ballen kontrollert i nettmaskene.

Nani og Valenica var rett og slett strålende i førsteomgangen, på hver sin side av banen.

UTVIST: Rafael Da Silva pådro seg to gule kort og måtte gå av banen 40 minutter før slutt. Foto: AFP
UTVIST: Rafael Da Silva pådro seg to gule kort og måtte gå av banen 40 minutter før slutt. Foto: AFP Vis mer

Bayern München så ikke ut i starten av kampen, men hevet seg betraktelig mot pause. De skapte et par gode sjanser, og rett etter Nanis andre klarte også Ivica Olic å redusere - da han kriget ned Michael Carrick og vant duellen med Edwin van der Sar.

- Denne scoringen var viktig for oss, for den ga oss fornyet tro på at vi kunne klare det, sier Robben til Viasat 4.

Rafael utvistDet skjedde definitvt noe med tyskerne etter denne scoringen, og vi så et helt annet lag på banen etter pause. De styrte spillet og skapte også farligheter.

Og United fikk det ikke lettere da Rafael pådro seg sitt andre gule kort etter 50 minutter, og etterlot lagkameratene med en spiller mindre. Noen minutter seinere måtte også Rooney forlate banen, da han ble byttet ut med John O'Shea.

- Vi tok en sjanse med Rooney, og jeg tror ikke han er alvorlig skadd. Vi får se når han har gjennomgått litt behandling de neste dagene, sier Ferguson.

TYSK FEIRING: Bayern-spillerne feirer foran tilreisende supportere. Foto: AFP
TYSK FEIRING: Bayern-spillerne feirer foran tilreisende supportere. Foto: AFP Vis mer

16 minutter før slutt fikk Bayern betalt for trykket.

Franck Ribery slo en corner ut i feltet og Arjen Robben - som fikk stå helt alene - klinket til på hel volley. Han traff klokkereint fra 16-metersstreken og kula suste inn ved stolperota - Robbens 12. mål på de siste 16 kampene.

- Det var et supermål, og det er alltid godt å score slike. Men dette var en lagseier. Vi kommer alltid tilbake, men vi må bli flinkere til å starte kampene bedre, sier Robben.

Selv om de trengte en scoring fikk vi aldri se et United-stormløp mot Bayern-boksen de siste minuttene.

NB! Lyon tapte 1-0 borte for Bordeaux i kveldens andre kvartfinale, men går likevel til semien med 3-2 sammenlagt.

UNTIED-NEDTUR: Nani og Nemanja Vidic depper etter kampslutt. Foto: REUTERS
UNTIED-NEDTUR: Nani og Nemanja Vidic depper etter kampslutt. Foto: REUTERS Vis mer