DER SITTER'N: Henrik Johansen ble matchvinner da Vålerenga vendte til seier på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
DER SITTER'N: Henrik Johansen ble matchvinner da Vålerenga vendte til seier på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Cupen: Rosenborg - Vålerenga

Her sender VIF-helten Johansen Rosenborg ut av cupen

Nå er håpet om en tredje "double" på rad ute. Vålerenga sendte ut Rosenborg og er klare for semifinale i cupen.

Rosenborg - Vålerenga 1-2 (1-1)

(Dagbladet): Rosenborg gjorde fem bytter i laget etter bragden mot Ajax i midtuka. Om det var trette bein og hoder som gjorde at de likevel røk på et tap mot Vålerenga i cupen søndag, vites ikke.

Uansett: Rosenborg tok ledelsen, men Vålerenga kjempet og slo tilbake. Med et kvarter igjen var kampen snudd i deres favør.

Henrik Johansen ble dagens store helt da han stanget Vålerenga til cup-semifinale.

- Dette må vi ta med oss, denne selvtilliten. Det viser at vi kan. Det er masse talent i laget, vi må bare vise det, sier Ronny Deila til NRK.

- Nå må vi bare «gønne på». Vi skal til Ullevaal, vi, sier matchvinneren selv.

Slik spilles semifinalene.

Utlikning

Det var ingen av lagene som imponerte nevneverdig innledningsvis. Om noe hadde Rosenborg et lite overtak.

Etter drøye ti minutter to hjemmelaget føringen, signert Milan Jevtovic. Matthias Vilhjalmsson la ballen tilbake til en Jevtovic som kunne brenne til - og i mål bak Adam Larsen Kwarasey.

Begge lag skapte lite de følgende minuttene. Men rett før pause levde dramatikken igjen. Aron Dønnum gikk for skudd ved omtrent 16 meter - et skudd som gikk via en forsvarer, i foten til Rosenborg-keeper Arild Østbø og i mål.

- Det var en blanding av et innlegg og et skudd på mål, egentlig. Jeg skyter, jeg gjør det. Jeg er heldig at den går via en spiller og i mål, sier Dønnum til NRK.

Plutselig var det helt jevnt igjen.

Snudde kampen

Matthias Vilhjalmsson var essensiell i Rosenborgs angrepsspill, og var involvert da Rosenborg kom til to gode sjanser rett etter hvilen.

Men det var Vålerenga som skulle ta neste stikk.

Med et snaut kvarter igjen ble ballen lagt inn i feltet, der Henrik Johansen i full fart enkelt kunne stange Vålerenga i ledelsen. Brått var kampen snudd, og Vålerenga hadde en fot i semifinalen.

TOK LEDELSEN: Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TOK LEDELSEN: Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Og det var Vålerenga som var nærmest ved å punktere kampen. Ghayas Zahid ble spilt gjennom, og prøvde seg med en frekkis fra langt hold. Den ble reddet på strek.

Rosenborg hadde ballen i nettet fem minutter før slutt - men da avvinket for offside. Rosenborg var farlige, men klarte ikke å sette ballen i mål og berge ekstraomganger. Dermed er trønderne ute av cupen.

Vålerenga møter for øvrig Sarpsborg 08 i semifinalen. Semifinalene spilles 20. og 21. september.