Her senker Alexander (20) EM-klare Island

Sørloth jr. kopierte faren da Norge vant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Norge - Island 3-2 (2-1)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I årene fra 1985 til 1994 bar Gøran Sørloth (53) den norske landslagstrøya med stolthet. RBK-spissen, som i Norge ble omtalt som en av verdens beste møtende spisser, fikk året etter sin siste kamp med flagget på brystet en sønn. 

I kveld entret den sønnen Ullevaal-matta for første gang, og 20 år gamle Alexander trengte bare et kvarter på å skrive norsk fotballhistorie. Etter et løp en målsnik verdig, lobbet trønderen inn 3-1 for Norge på utsøkt vis. 

- Det gjør at jeg kan sleppe ned skuldrene i fortsettelsen. Nå kan jeg slappe av litt. Jeg ser at keeperen kommer ut. Det er snakk om å løfte den over og heldigvis var høyrefoten såpass bra i dag at den gikk inn, sier Sørloth og smiler.

En redusering på straffe av Island-stjerna Gylfi Sigurdsson like etterpå hjalp gjestene heller ikke, for Sørloth juniors scoring ble målet som ga Norge en sårt tiltrengt opptur. 

- Det er veldig hyggelig å se. Alexander er jo en sånn type som kommer inn og tar litt plass. Han er på hugget. Det er sånn det skal være når du spiller med flagget på brystet. Det er artig å se, sier Sørloth senior til Dagbladet sekunder etter kampslutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer