Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her senkes kista til Alexander Dale Oen

Til tårer og salmesang tok familie og venner et siste farvel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ØYGARDEN (Dagbladet): Blomvåg kirke i Øygarden var fylt til randen da 300 av Alexander Dale Oens familie, venner og kolleger skulle ta et siste farvel med svømmestjerna.

Og det ble en sterk avskjed.

I lett regnvær gikk alle de oppmøtte ut av kirka og noen hundre meter bort til Dale Oens gravsted. Til tårer og salmesang ble kisten senket ned.

Familien hadde gitt tilatelse til at pressen kunne følge med bort til gravlunden.

Blant dem som sto sist igjen ved graven var broren Robin.

- Vi var tette Tidligere hadde han holdt et gripende minneord i kirka.

- Du betydde alt for oss.

- Jeg og Alex var tette. Blod er tykkere enn vann, og det var dette vi levde for. Vi reiste og bodde sammen nesten til siste slutt, sa han.

- Ufattelig urettferdig Reaksjonene etter begravelsen var sterke. Det var en tydelig rørt Anniken Huitfeldt som snakket med Dagbladet etter at seremonien var over.

- Det føles bare så ufattelig urettferdig at det var han som skulle gå bort, han som var selve symbolet på livet, sier kulturministeren.

Hun talte også i kirka på vegne av regjeringen.

- Sterkt og tøft Selv sogneprest Svenn Martinsen hadde vanskelig for å finne ord.

- Det var en sterk og tøff stund, det må jeg virkelig si. Men når det er sånn for oss som gjør tjenesten, så kan vi jo ikke innbille oss hvordan det er for dem som står tettest på, sier han.

- Hvordan opplevde du minneordene til familie og venner?

- Sterke, personlige og veldig flotte ord. Det var godt sagt, og det var fortjent alt sammen, sier Martinsen.

- Bar lillebroren Dale Oens nære venn og svømmekollega i Bærumsvømmerne, Aleksander Hetland, sa at det gjorde inntrykk å se Alexanders bror Robin senke ned kista.

- Jeg tenkte på at Robin er der og bærer lillebroren sin. Det var utrolig tøft å se på. Og når de sto foran her og kastet blomster ned på graven. Det var så mye som lå foran ham. Ikke bare i år, men mange mange år framover. Det er nå det virkelig går opp for en, når kisten er her, sier Hetland til Dagbladet.

Også kjæresten Anja satte ord på sorgen etter Dale Oens bortgang.

- Kjære mannen min, det var deg og meg. Jeg elsker deg. Nå sier jeg som du sa til meg rett før du døde, og svømte til himmelen. God natt, elskling. Jeg gleder meg til å sove ved siden av deg igjen, sa hun i kirka.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!