Talentutvikling i norsk idrett

Her ser det ut som han taper. Men så viste det seg at han egentlig vant

Dette er ikke historien om Martin Johnsrud Sundby. Men også om ham.

VIRKELIG ET SEIERSBILDE: Martin Johnsrud Sundby er blitt så rask i spurten at det var nødvendig med målfoto for å se at han til slutt tapte duellen mot Dario Cologna på 5-mila i Holmenkollen (FOTO: FIS).
VIRKELIG ET SEIERSBILDE: Martin Johnsrud Sundby er blitt så rask i spurten at det var nødvendig med målfoto for å se at han til slutt tapte duellen mot Dario Cologna på 5-mila i Holmenkollen (FOTO: FIS). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SPOLER du TVen tilbake til de sekundene da juryen i Holmenkollen finstuderer målfotoet fra gårsdagens 5-mil, ser du noen nærbilder i øynene til Martin Johnsrud Sundby av frykten for å tape. Slike dueller inn mot mållinja har han tapt før, og det ved enda større anledninger enn skisportens mest prestisjefylte 5-mil.

Akkurat den konkurransen har Martin forøvrig vunnet to ganger tidligere, men øynene hans viser at disse gamle seierne der og da betyr null og niks. Sekunder etter en sånn målgang kan selv ikke den mest spennede duell være bra nok for en som lever av å vinne. Hadde det vært det, ville Martin fratatt seg selv sjansen til å vinne igjen.

Da er det bare som det skal være at det minst gikk noen minutter etter 5-mila i Holmenkollen før han kunne fleipe med at han hadde for små sko. At hans størrelse 41 ikke holdt mot Dario Colognas 42,5.

I toppidrett er en millimeter eller ett tusendels sekund mer enn nok til å skille mellom seier og tap. Det er de ufattelige små marginene; altså det lille av det lille som gjør konkurranseidrett så stort.

I hvert fall om vi skjønner at det tar tid å få fram de som til slutt får marginene på sin side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer