Her ser Johaug og Bjørgen Kowalczyks utklassing svart på hvitt

Fikk hakeslepp av supertida.

DISKUTERTE: Marit Bjørgen og Therese Johaug gjorde en strålende jobb for Norge på stafetten, men tankene gikk nok litt til lørdagen da de så Jystyna Kowalczyks etappetid. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
DISKUTERTE: Marit Bjørgen og Therese Johaug gjorde en strålende jobb for Norge på stafetten, men tankene gikk nok litt til lørdagen da de så Jystyna Kowalczyks etappetid. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Therese Johaug virket nesten skremt da hun og Marit Bjørgen fikk se resultatlista på bordet foran seg etter stafettgullet.

Johaug visste at Justyna Kowalczyk gikk fort bak henne, hun ble jo passert på etappen, men hun visste ikke hvor langt bak polakken hadde startet.

Svart på hvitt så det nådeløst ut: Kowalczyk gikk 37,9 sekunder fortere enn henne, 47 sekunder raskere enn neste konkurrent, svenske Emma Wikén. På fem kilometer er det utklassing.

«Det er mye», mumlet Johaug til Bjørgen under pressekonferansen etter rennet, og det suverene stafettgullet ble glemt i et sekund eller to.

- Det er klart det er mye, men hvert løp har sin historie. Det er et nytt løp og en ny historie på tremila på lørdag, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

- Hun går kjempefort i dag, men det er ikke så veldig overraskende. Hun har gått raske stafettetapper før, og det blir noe annet å komme bakfra enn å gjøre det Therese gjør, som går foran og jager alene, forklarer Bjørgen.

En forsmak Selv om Therese Johaug ikke ville si det etter stafetten, innrømmer landslagstrener Egil Kristiansen at hun nok hadde litt glatte ski. Det er litt av forklaringen på Kowalczyks opphenting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer