Her ser Marcus (15) stjerner

Fikk den tøffeste jobben i Norway Cup.

STJERNESMELL: Marcus Kaiihura fra Oppsal  fortviler, mens Karanbaspillerne jubler. Norway Cup er for alvor i gang. Foto: Odd Roar Lange
STJERNESMELL: Marcus Kaiihura fra Oppsal fortviler, mens Karanbaspillerne jubler. Norway Cup er for alvor i gang. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Følg @dagbladet.no på Instagram og Snapchat og få de siste oppdateringene fra Norway Cup!

(Dagbladet): Karanba var tv-stjerner på NRK.  Med egen tv-serie takket være norske Tommy Nilsens norsk-brasilianske bistands- og fotballprosjekt.

Søndag fikk Marcus Kaiihura fra Oppsal i Oslo se hva brasilianerne var i stand til å gjøre med en fotball. Det var stjerner i sikte på bane 10 på Norway Cups åpningsdag.  

Travel søndag 15-åringen trener tre ganger i uka og keeperen på Oppsals 16-årslag fikk bruk for alt han har lært de siste åra.  Han fikk nemlig en av de tøffeste søndagsjobbene på Ekeberg under Norway Cup:

Å hindre en braktap mot brasilske Karanba, som vartet opp med sambafotball og sendte i vei det ene praktskuddet etter det andre.

Oppsal tapte 8-0 i sin åpningskamp. Men det kunne lett blitt det dobbelte - om det ikke var for Marcus´ mange feberredninger og forsvarsrekkas gode offsidelinje.

- Jeg har ikke sett tv-serien med Karanba. Men jeg har hørt om dem tidligere. Så da jeg så at vi skulle spille mot dem i åpningskampen skjønte jeg at det kom til å bli tøft, sier Markus Kaiihura til Dagbladet.  

- Var du nervøs før kampen?

- Nei, egentlig. Jeg fikk bare gjøre så godt jeg kan. Dette er tredje året vi er med i Norway Cup, og jeg synes det er kjekt å være her, sier Oppsalkeeperen som var høyt og lavt under kampen, og som fikk fortjente klapp på skulderen for innsatsen da kampen var slutt.  

Fra slummen til sletta - Det var godt å komme i gang, sier Karambasjef Tommy Nilsen. I slumområdet i Sao Concalo utenfor Rio de Janeiro i Brasil driver han og medhjelperne fotballaget Karanba. Målet er å hjelpe unge gutter og jenter til en fremtid uten vold og narkotika. I 2010 sendte NRK en TV-serie på åtte program om prosjektet og laget.

TRAVEL SØNDAG: Oppsals keeper Marcus Kaiihura fikke en travel dag "på jobb" da laget møtte en av favorittene i 16-årsgruppa, Karanba. Foto: Odd Roar Lange
TRAVEL SØNDAG: Oppsals keeper Marcus Kaiihura fikke en travel dag "på jobb" da laget møtte en av favorittene i 16-årsgruppa, Karanba. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

- Vi har vært med på Norway Cup siden starten. Bortsett fra i fjor. Da prioriterte vi fotball-VM på hjemmebane. Men i år er vi tilbake med 20 gutter og fem ledere, sier  Tommy Nilsen.

PS: Neste sjanse til å se Karanba i aksjon er mandag kl 11.00 på Rustad bane R3.

FORNØYD SJEF:: Tommy Nilsen har drevet Karanba siden 2006. Laget er en av de faste utenlandslagene i Norway Cup. Foto: Odd Roar Lange
FORNØYD SJEF:: Tommy Nilsen har drevet Karanba siden 2006. Laget er en av de faste utenlandslagene i Norway Cup. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer