Her ser sekretariatet Tysklands regelbrudd

Likevel gjør de ingenting: - Han må jo blåse.

KRAKOW (Dagbladet): Etter Tysklands regelbrudd på tampen av den uhyre dramatiske kampen mot Norge, ble det levert en norsk protest til Det europeiske håndballforbundet (EHF) før den i dag tidlig ble trukket tilbake.

Det er imidlertid ingen tvil om at det ble begått en stor feil av sekretariatet og dommerne som ikke fikk med seg situasjonen hvor Tyskland var en spiller mer på banen. Spørsmålet er bare om det stemmer at ingen fikk det med seg.

TV-bilder Dagbladet har sett viser nemlig reaksjonen til den ene kampdelegaten. Med fire til fem sekunder igjen stormer Tysklands Simon Ernst banen iført gul trøye, han er den omtalte «ekstra» keeperen, og er på vei mot området hvor Norge skal ta avkast for å prøve å utligne til 34-34.

Reiser seg Mannen i sekretariatet reagerer umiddelbart med å reise seg opp fra stolen sin. Likevel foretar han seg ingenting. Samtidig bommer Norges keeper Ole Erevik med utkastet i retning midtstreken hvor det norske laget skal sette i gang spillet.

Sekunder seinere er kampen over. Tyskland har vunnet. Norge har tapt. Og mannen i sekretariatet har ikke foretatt seg noen ting.

- Det er en mann som ikke følger med i det hele tatt. Hvis du ser på det bilde, er den gule spilleren som du er på jakt etter helt der borte. Han har løpt 20 meter. Han må jo blåse i fløyta med en gang han ser at han (Ernst) går ut på banen, sier TV 2-ekspert Bent Svele til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

REAGERER: Umiddelbart etter at Tysklands åttende spillere stormer banen, med rundt fem sekunder igjen av kampen, reiser mannen i sekretariatet seg. Likevel gjør han ingenting med situasjonen. Foto: Skjermdump, TV 3
REAGERER: Umiddelbart etter at Tysklands åttende spillere stormer banen, med rundt fem sekunder igjen av kampen, reiser mannen i sekretariatet seg. Likevel gjør han ingenting med situasjonen. Foto: Skjermdump, TV 3 Vis mer

- Hvorfor tror du at personen i sekretariatet ikke foretar seg noe selv om han tydelig ser det?

- Fordi han ikke følger med. Det er et tilbakevendende fenomen.

- Hva tror du han ser på?

- Det vet jeg ikke. Noen sier at han så på menyen over hva de skulle spise på kvelden, sier Svele sarkastisk.

Oppgitt Lie Hansen Norges Espen Lie Hansen er på sin side ferdig med situasjonen. Han orker ikke investere mer tid på verken Tysklands eller sekretariatets feil.

26-åringen syns imidlertid at det er vanskelig å forstå hvordan sekretariatet jobber.

- De har jo klart å få med seg at vi har hatt noen feil bytter, men de klarer ikke se at Tyskland er for mange på banen. Jeg vet ikke hva han fulgte med på, sier Lie Hansen til Dagbladet.

- Jeg har ikke giddet å bruke noe energi på det, for det skjer ikke noe uansett. For min del har jeg prøvd å konsentrere meg om kampen som kommer i morgen, legger venstrebacken til.

Og den matchen er ikke uten betydning. Med seier over Kroatia er ikke bare Norge bronsevinnere for aller første gang i et mesterskap, laget vil også være kvalifisert for VM i Frankrike neste år.