Her setter den ukjente 24-åringen Northug i skyggen

- Jeg så på meg selv som den store favoritten.

BISLETT STADION (Dagbladet): Ludvig Søgnen Jensen satte sprinteliten på plass under et showrenn på Bislett stadion i dag. 24-åringen vartet opp med ny verdensrekord i finaleheatet på 100-meteren. Den tidligere verdensrekorden var på 11,84 sekunder før dagens renn, den nye rekordtiden lyder på 11,56.

- Det var dritgøy. Det er en veldig god følelse, sier Jensen til Dagbladet.

Petter Northug kom aldri til finalen under skisprintshowet hvor sprintere som Teodor Peterson, Alex Harevy og Nikita Kriukov deltok. Jensen tror de andre stjernene så på ham som en ukjent skiløper.

- Denne seieren føltes godt. De fleste så nok på meg som en outsider først. En som ingen visste hvem var. Men jeg hadde litt nerver, fordi jeg så på meg selv som den store favoritten, sier Jensen til Dagbladet.

SETTER PETTER I SKYGGEN: Petter Northug ble slått ut i 100 meter-semifinalen under sprintskishowet på Bislett stadion. Ludvig Søgnen Jensen (t.v) satte ny verdensrekord.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SETTER PETTER I SKYGGEN: Petter Northug ble slått ut i 100 meter-semifinalen under sprintskishowet på Bislett stadion. Ludvig Søgnen Jensen (t.v) satte ny verdensrekord. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Syns du det var kult å gå ved siden av Petter Northug?

- Jeg syns det var kulere å gå ved siden av Eirik Brandsdal, sier Jensen og utdyper:

- Han er en veldig god sprinter. Petter gikk femmila i Kollen, og har et viktig rennprogram i fremtiden, så jeg så vel egentlig før start at jeg kom til å ta Northug.

Sendte arrangøren en video Ludvig Søgnen Jensen er ukjent for de fleste, og kom med i konkurransen da han sendte en video til arrangøren.

- Jeg trente for å være med her. Jeg sendte arrangøren en video, og fikk lov til å gå. Jeg har trent på distansen etterpå, sier Jensen, som tror de raskeste sprintgutta syns slike renn er skikkelig kult.

Petter Northug røk ut i semifinalen etter å ha blitt nummer fire i sitt heat.

- Jeg vet at jeg ikke er bra på 100 meter, så det ble parkering, sa Northug til NRK ettet exiten.

Svenske Teodor Peterson satte ny verdenrekord i et av de innledende heatene da han gikk i mål på tiden 11,76, bare for å se at den ble slått i finalen.

Løpere som Dario Cologna og Alexander Legkov deltok ikke i rennet.