SELVMÅL: Thiago Silva scoret selvmål og sørget for at det ble uavgjort mellom PSG og Sochaux. Foto: AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG
SELVMÅL: Thiago Silva scoret selvmål og sørget for at det ble uavgjort mellom PSG og Sochaux. Foto: AFP PHOTO / PATRICK HERTZOGVis mer

Her setter han gullfesten på vent for sitt eget lag

PSG kunne sikret ligagullet.

Paris Saint-Germain var på vei mot seieren som ville gitt gullfest tre serierunder før slutt, men et selvmål av Thiago Silva gjorde at champagnen måtte tilbake på is.

Edinson Cavani ga PSG ledelsen i første omgang borte mot nedrykkstruede Sochaux, men selvmålet i annen omgang betydde at kampen endte 1-1. Dermed er ledelsen til Monaco på bare åtte poeng når tre runder står igjen.

- Vi fortjente ikke å vinne kampen. Vi spilte ikke så bra som vi vanligvis gjør, så nå må vi sikre gullet på hjemmebane, sa PSG-president Nasser al Khelaifi.

Poengtapet betyr at hovedstadsklubben tidligst kan sikre tittelen onsdag 7. mai. Både Paris Saint-Germain og Monaco har fått sine kamper i tredje siste runde utsatt en halv uke. Årsaken er at de møter henholdsvis Guingamp og Rennes, som til helgen møtes i cupfinale på Stade de France.

Falt bakpå PSG-trener Laurent Blanc har grunn til å bekymre seg over måten laget hans gikk fra å spille komfortabelt før pause til å være nest best i annen omgang.

Cavani var nær å ta PSG i ledelsen etter 20 minutter, men uruguayaneren ble stoppet av Sochaux-keeper Yohann Pelé i full strekk. Fire minutter senere gjorde Cavani derimot ingen feil. Han brystet en langball fra Thiago Motta og scoret sitt 16. seriemål på volley.

Vertene kunne utlignet kort tid før pause, men PSG-keeper Salvatore Sirigu ryddet unna med en god beinparade.

Viktig poeng I det 56. minutt kom 1-1-målet. Sirigu slo unna innlegget til Florian Marange, men returen gikk via Silva og i eget nett.

Senere i omgangen var bortelaget heldig som ikke havnet under. Jordan Ayew spilte uselvisk ballen til Cedric Bakambu, men alene med keeper fikk 23-åringen en dårlig ballberøring og avsluttet svakt.

For Sochaux var det et viktig poeng i kampen om et fortsatt eliteserieliv, men laget er likevel under nedrykksstreken.

(NTB)