INGEN NÅDE: Martin Atkinson dro resolutt opp det røde kortet etter Joe Coles takling nede ved hjørneflagget. Foto:  REUTERS/Phil Noble
INGEN NÅDE: Martin Atkinson dro resolutt opp det røde kortet etter Joe Coles takling nede ved hjørneflagget. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Her setter Joe Cole en trist Liverpool-rekord

Direkte rødt kort for takling på overtid av 1. omgang.

||| (Dagbladet): Signeringen av Joe Cole har bidratt til økt optimisme på Anfield, både blant supportere og spillere.

I ettermiddag skulle han vise seg fram på sin nye hjemmebane for første gang i Premier League.

Det endte bare trist.

39 sekunder på overtid av 1. omgang kastet han seg inn i en meningsløs takling på Arsenal-debutant Laurent Koscielny, nesten helt nede ved gjestenes cornerflagg.

Cole gikk ikke til med knottene, men traff Koscielny på en måte som gjorde at han fikk en lei vridning i ankelen.

Dommer Martin Atkinson dro opp det røde kortet, og Cole reagerte med vantro. Enkelte Liverpool-fans vil kanskje innvende at Jack Wilshire slapp unna en lignende takling med gult kort noen minutter i forveien.

- Jeg kan garantere at det ikke lå noen vond vilje bak taklingen. Han (Cole) kastet seg inn i et forsøk på å blokkere ballen. Der og da var det veldig vanskelig for meg å ha noen klar oppfatning av situasjonen. Men det er ofte slik at dommerne synes det ser verre ut enn det egentlig er når spillere kaster seg inn i en situasjon og det er et sammenstøt, sier Roy Hodgson etter kampen.

Før han røper at Liverpool vurderer å anke det røde kortet.

UT PÅ BÅRE: Laurent Koscielny ble båret av banen etter taklingen fra Cole, men midtstopperen var ikke verre skadd enn at han kunne fullføre kampen. Foto:  EPA/ANITA MARIC
UT PÅ BÅRE: Laurent Koscielny ble båret av banen etter taklingen fra Cole, men midtstopperen var ikke verre skadd enn at han kunne fullføre kampen. Foto: EPA/ANITA MARIC Vis mer

- Det vil være et stort tap hvis han blir utestengt. Han var knust, for han debuterte og var desperat etter å gjøre det bra. Vi skal se på videoen igjen. Cole er ikke typen som takler stygt. Vi er kanskje så heldig at vi får medhold i en anke, sier Liverpool-manageren.

Koscielny forlot banen på båre, men ble ikke verre skadd enn at han var i stand til å fullføre kampen.

Cole er for øvrig den første Liverpool-spilleren i historien til å bli utvist i seriedebuten sin, ifølge Infostrada.

- Jeg tror dette handler om mentaliteten til Joe Cole. Han debuterer, det er masse forventninger og han er nesten ikke med i matchen. I stedet drifter han imellom og er knapt nok involvert. Da kompenserer han med fysisk innsats, og jeg tror det er grunnen til at han tar det løpet, mener Erik Thorstvedt i TV 2s studio.

Morten Langli synes Cole mistet hodet.

- Vi er på overtid, nede ved cornerflagget, og han legger inn en sånn takling hvor han kan bli utvist. Det er stor fart, og det ser ille ut for dommeren. Det er en håpløs taktisk vurdering, både med tanke på klokka og hvor på banen han takler.

Selv med 10 mann tok likevel Liverpool ledelsen ett minutt etter pause, da David N'Gog banket ballen opp i nettaket fra skrå vinkel.

Dagbladet kommer med sak når kampen er ferdigspilt.

SKJØNTE LITE: Joe Cole slår oppgitt ut med armene på vei inn i garderoben. Foto: AP Photo/Tim Hales
SKJØNTE LITE: Joe Cole slår oppgitt ut med armene på vei inn i garderoben. Foto: AP Photo/Tim Hales Vis mer