SJELDENT SUVEREN: Da Finn Hågen Krogh og Petter Northug parkerte de andre på lagsprinten, satte sistnevnte ny rekord for seiersmargin på mesterskapsøvelser med fellesstart. Aldri før har Northug vunnet et slikt renn i seniorklassen med så mye som Krogh og han triumferte med. Foto Hans Arne Vedlog/Dagbladet
SJELDENT SUVEREN: Da Finn Hågen Krogh og Petter Northug parkerte de andre på lagsprinten, satte sistnevnte ny rekord for seiersmargin på mesterskapsøvelser med fellesstart. Aldri før har Northug vunnet et slikt renn i seniorklassen med så mye som Krogh og han triumferte med. Foto Hans Arne Vedlog/DagbladetVis mer

Her setter Northug seiersmarginrekord

Se VM-kongens gullspurter her.

(Dagbladet): At Petter Northug regjerte i Falun, er det ingen tvil om.

Han ble mesterskapets ubestridte ener med fire gull.

- Han er skikongen. Det er ikke snakk om noe annet, sa svenskenes bestemann Johan Olsson etter femmila.

Ei femmil han vant med 1,7 sekunder. En liten evighet i Northug-sammenheng.

Ny rekord for seiersmargin Til sammen skilte 7,99 sekunder Northugs gull fra sølv. Eller et gjennomsnitt på to sekunder per gulløvelse. Mye av æren for gjennomsnittet må han dele med Finn Hågen Krogh.

Deres seiersmargin på 5,64 sekunder på lagsprinten var Northugs største seiersmargin i seniorkarrieren på et mesterskapsløp med fellesstart.

Man må helt tilbake til stafetten i junior-VM i 2006 for å finne sist trønderen vant gull med mer enn fem sekunder på et renn med fellesstart.

Også det et mesterskap hvor Northug ble konge med fire gull.

Kronen på verket Femmilsgullet søndag var kronen på verket.

Northugs spurt var mer enn Lukas Bauer og Maksim Vylegzjanin taklet. De ble tvunget til å strekke våpen slik Calle samtlige konkurrenter ble det på den klassiske sprinten, på lagsprinten og på stafetten.

Femmilsgullet gjorde også 29-åringen historisk som den første herreløperen gjennom tidene som har tatt fire gull i ett verdensmesterskap.

Dermed endte seiersseremoniene i Falun slik de startet. Med en rørt Northug øverst på pallen.

Se videoer av gullmedaljene Northug sikret i Sverige lenger ned.