Her setter Ødegaard en stopper for Ronaldos rekorddrøm

- Det var mange som ble overrasket.

(Dagbladet): Det er et øyeblikk som kommer til å være på netthinnen til veldig mange mennesker når de hører navnet Martin Ødegaard i framtiden. Øyeblikket da 16-åringen ble omfavnet av selveste Cristiano Ronaldo.

Portugiseren hadde scoret hattrick i kampen - 48 ligamål totalt, og var på god vei til å utlikne Lionel Messis utrolige rekord på 50 ligascoringer i løpet av en sesong.

Kanskje kunne Ronaldo scoret de to nødvendige målene i løpet av den siste halvtimen mot Getafe, men det får vi aldri vite. For Carlo Ancelotti ville vise fram Martin Ødegaard til en hel fotballverden. Og det var superstjernen som måtte vike.

- Det var veldig spesielt for meg å spille på Bernabeu i dag. Jeg er stolt og glad. Jeg har hatt bra her i min første sesong. Jeg likte det. Jeg følte meg veldig komfortabel. Jeg var nervøs for å spille foran så mange mennesker, men jeg prøvde å nyte det, sier Ødegaard til Real Madrids egen TV-kanal, gjengitt av spanske AS.

Merkelig bytte Petter Veland forteller til Dagbladet at han ikke ble overrasket over at Martin Ødegaard fikk en snau halvtime i går, men at det var Ronaldo som skulle byttes ut til fordel for nordmannen var noe han ikke hadde sett for seg.

- Det var mange som ble overrasket. Jeg snakket med spanske eksperter som reagerte på at de tok ut Ronaldo, sesongens merkeligste bytte, sier Veland.

Han mener det ikke var noen grunn til å ta ut en rekordjagende Ronaldo halvtimen før slutt. Det er heller ikke noe som tyder på at superstjernen slet med skader.

Sett med norske øyne ble det et ikonisk øyeblikk da en 16-åring fra Drammen omfavnet en av verdens beste spillere.

- Det var godt iscenesatt av de som skriver manus, sier Veland.

Ble toppscorer Ronaldo ble likevel toppscorer i La Liga denne sesongen - fem mål foran sin rival Lionel Messi. Han vant dermed Pichichi som trofeet kalles på spansk. Samtidig fikk han Golden Shoe som den spilleren som har gjort det best av målscorerne i de store europeiske ligaene.

30-åringen så heller ikke ut til å sutre over at han ikke fikk muligheten til å notere seg for flere ligamål.

Etter at han ble byttet ut med Ødegaard ga han bort drakta si til en veldig fornøyd Real Madrid-fan på tribunen. Hele tiden smilte angriperen, som legger nok en sterk sesong bak seg når det gjelder scoringer.

Viste seg fram Samtidig fikk altså Ødegaard endelig vist seg fram. Øverst i denne artikkelen kan du se de to situasjonene som fikk mest omtale.

Den første situasjonen kom etter 73 minutter da Ødegaard spilte fri Chicharito som banket ballen i mål. Dessverre var spissen i offside da pasningen gikk.

Den andre situasjonen burde ført til scoring da Ødegaard vakkert spilte fri målscorer Jesé, men 22-åringen blåste ballen via tverrliggeren og over målet.

- Unikt Før kampen spurte Dagbladet et knippe fotballeksperter hvor stort det ville være i norsk sammenheng dersom Martin Ødegaard fikk sin debut for Real Madrid.

- I det henseende her er det det klart største. Real Madrid er en av verdens to-tre største klubber. Også i den alderen. Man kommer hele tiden tilbake til det. Det er helt unikt rett rett slett, sier MAX-kommentator Kenneth Fredheim.

- Det er så spesielt at han er 16 år gammel. Det er Real Madrid. Det er ikke sammenliknbart med noe, sier han.

Arne Scheie mente også det ville vært veldig stort.

- Så kan du si med all respekt for de fleste norske spillerne som har vært utenlands så er det ikke så mange som har blitt kjøpt inn for å forsterke laget. Ikke at Ødegaard er kjøpt inn for å forsterke laget nå. Her er han kjøpt inn for en fremtid i klubben. Det er jo helt vilt syns jeg. Det er nesten uvirkelig at en 16-åring fra Drammen skal være i den situasjonen, sier Scheie.

Og det er ikke bare her i Norge debuten vekker oppsikt. Flere internasjonale medier omtalte debuten til Ødegaard i går.

I dag får han mye positiv omtale i spanske aviser.