Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her setter Ramos en grisete rekord

- En del av pakken, sier La Liga-ekspert.

RØDT KORT: Sergio Ramos ble utvist i det 26. minutt mot Galatasaray i går kveld. Foto: Javier Soriano / AFP Photo / NTB Scanpix
RØDT KORT: Sergio Ramos ble utvist i det 26. minutt mot Galatasaray i går kveld. Foto: Javier Soriano / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Sergio Ramos har lenge blitt sett på som en av verdens beste forsvarsspillere. 27-åringen har vært fast inventar på Real Madrid og på det spanske landslaget i en årrekke.

I går kom derimot Ramos i fokus for noe helt annet enn sine egenskaper som fotballspiller. I det 26. minutt fikk han direkte rødt kort, noe strengt idømt, etter å ha dratt ned Galatasarays Umut Bulut som bakerste mann.

Med gårsdagens røde kort forbedret Ramos sin egen klubbrekord med sin 17. utvisning for Real Madrid.

Røff spillestil Petter Veland, La Liga-kommentator for C More, sier grunnen til Ramos' mengde av røde kort er den samme grunnen som gjør spanjolen så god.

- Han har en ekstremt røff spillestil, han tråkker til i alle dueller hver gang, sier Veland til Dagbladet.

- Det at han er så aggressiv er det som gjør han så god. Det er en del av pakken som er Sergio Ramos. Hvis du tok bort den aggresjonen, ville han ikke vært så god som han er. Når han klarer å spille med aggressivitet og med huet samtidig, er han verdensklasse.

Veland mener likevel Ramos har gjort mye dumt gjennom årene.

- Det er mange måter å få rødt kort på, og Ramos har vel vært innom de aller fleste. Det i går var veldig strengt, så der var han uheldig, men så er det også det mot Ajax i 2010, da han drøyde tid for å få rødt kort med vilje. I tillegg har du er par mot Barcelona der rullegardina bare har gått ned fullstendig.

Ingen for landslaget Ramos har brukt 352 kamper på sine 17 røde kort. Det tilsvarer litt i overkant av 20 kamper per utvisning. Men for det spanske landslaget har Ramos spilt 115 kamper uten et eneste rødt kort.

- Det har mye med spillestil å gjøre. Det spanske landslaget holder ballen veldig mye i laget, og Ramos kommer sjelden i vanskelige posisjoner. Under José Mourinho spilte Real veldig aggresivt, og fikk mange kontringer imot, så da måtte Ramos ofte ta en for laget og risikere en utvisning, sier Veland.

Langt til verdensrekorden Allerede i 2010 tok Ramos igjen Fernando Hierros rekord med 10 røde kort for Real Madrid. Ramos oppnådde denne tvilsomme æren i en svært opphetet kamp mot Barcelona. På overtid, på stillingen 5-0 til Barcelona, sparket Ramos ned Lionel Messi, og dyttet deretter Carles Puyol overende.

Ramos er nå bare en utvisning unna å tangere ligarekorden. Xavier Aguado og Pablo Zalfaro oppnådde begge 18 røde kort i løpet av sine karrierer i La Liga. Begge disse spillerne har lagt opp for flere år siden, så 27 år gamle Ramos har nok av tid til å ta dem igjen.

Men verdensrekorden må nok Ramos se langt etter. Den tilhører hardhausen Gerardo Bedoya. Den kolombianske midtbanespilleren har greid å samle opp smått utrolige 43 røde kort i løpet av karrieren. 38-åringen spiller fortsatt for den kolombianske klubben Santa Fe. 

 NED MED RULLEGARDINA: Ramos fikk rødt kort mot Barcelona i november 2010 etter å ha sparket ned Lionel Messi på overtid. Foto: Lluis Gene / AFP Photo / NTB Scanpix
NED MED RULLEGARDINA: Ramos fikk rødt kort mot Barcelona i november 2010 etter å ha sparket ned Lionel Messi på overtid. Foto: Lluis Gene / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer