Her setter verdens mestscorende keeper mål nummer 100

Rogerio avgjorde for São Paulo mot Corinthians.

(Dagbladet): Brasilianske Rogério Ceni hadde sjansen til å nå et tresifret antall scoringer i karrieren i natt. 

Da São Paulo fikk frispark like utenfor 16-meteren i oppgjøret mot erkerivalene Corinthians i går kveld, tok verdens mestscorende keeper den lange turen tvers over banen, siktet nøye og skrudde ballen over muren og opp i nærmeste kryss.

Keeper-kollega Julio Cesar var etter ballen, men kunne ikke hindre jubileumsmålet, som ga São Paulo ledelsen 2-0.

- Når en målvakt går ut på banen, tenker man ikke på å score, men det gikk som jeg ønsket, sier Rogério ifølge NTB.

Målet ble behørig feiret, og Rogério lever nok også greit med det gule kortet han fikk for å rive av seg keeperdrakta i scoringsrusen.

Og det var ikke bare på banen det ble feiret. Egil Frantzen, nordmann bosatt i Brasil og ivrig bidragsyter i Dagbladets livestudio, forteller at han så kampen på en pub, der keeperscoringen ble hyllet av både venner og fiender.

- Da Rogério scoret på frisparket, klappet alle, selv ihuga Corinthians-supportere. Rogério er ikke paulistinha, han er brasilianer, forteller  Frantzen i en mail til Dagbladet.

São Paulo vant kampen 2-1. Corinthians fikk to spillere utvist, São Paulo én i lokaloppgjøret.

- Jeg bryr meg ikke om hvem motstanderen vår er, men det er så klart viktig for fansen vår, sier Rogério.

VELPLASSERT: Corinthians-keeper Julio Cesar var etter ballen, men klarte ikke stoppe skuddet til Rogério. Foto: Paulo Whitaker, Reuters/Scanpix
VELPLASSERT: Corinthians-keeper Julio Cesar var etter ballen, men klarte ikke stoppe skuddet til Rogério. Foto: Paulo Whitaker, Reuters/Scanpix Vis mer