- TAKK FOR MEG! Kristofer Hæstad hylles av Vålerengas spillere og supportere etter 6,5 år i Oslo-klubben. Nå er han usikker på fremtiden. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
- TAKK FOR MEG! Kristofer Hæstad hylles av Vålerengas spillere og supportere etter 6,5 år i Oslo-klubben. Nå er han usikker på fremtiden. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

Her sier han farvel nøyaktig ni år etter at han herjet mot Pirlo og De Rossi

Rekdal: - Det er egentlig ganske trist.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Kristofer Hæstad spilte sin aller siste kamp for Vålerenga i 5-2-seieren over byrival Lyn i cupen i kveld.

«Doffen» og Vålerenga ble i mai enige om å avslutte 30-åringens kontrakt fordi han var blant klubbens best betalte spillere, men ikke var fast på laget.

Hæstad fikk 16 minutter som innbytter i et cupoppgjør Vålerenga hadde svært god kontroll på i kveld.

Etterpå ble han hyllet av både lagkompiser og supportere inne på Ullevaal, før han møtte fansen utenfor hovedinngangen på nasjonalarenaen.

Emosjonelt Det ble en emosjonell seanse for 30-åringen, som har vært Vålerenga-spiller siden januar 2008.

- Det var voldsomme greier, jeg hadde ikke sett for meg at det skulle være så mye. Jeg hadde håpet på en blomstekvast eller noen fine ord, sier han kort etter møtet med fansen.

- Det er tungt å si farvel. Det er en fantastisk klubb med fantastiske supportere. Jeg har ikke et negativt ord å si om noe i denne klubben, og det er tøft å ikke skulle være en del av det lenger. Nå må jeg få dette på avstand, legger han til.

Lagkompis Daniel Fredheim Holm er ikke i tvil om hvorfor Doffen har oppnådd en helt spesiell status blant Vålerenga-supporterne.

- Han er en spiller som har vært her lenge. Han har gjort mye for klubben både på og utenfor klubben, og han har vært en talsmann for klubben i mange år. Han er en sann lagspiller som alltid gir hundre prosent. Han har stått opp for klubben når klubben har slitt. Han har ikke spilt så mye det siste halvannet året, men han har aldri sutra, sier han.

- Gode holdninger Trener Kjetil Rekdal peker på noe av det samme:

HYLLET: Kristoffer Hæstad (30) tok farvel med Vålerenga-fansen etter sin aller siste kamp for klubben. Foto: Pål Marius Tingve
HYLLET: Kristoffer Hæstad (30) tok farvel med Vålerenga-fansen etter sin aller siste kamp for klubben. Foto: Pål Marius Tingve Vis mer

- Han har gode holdninger, voldsom innsats, og er en kar som er til å stole på og som har satt klubben foran seg selv. Han har vært en utrolig viktig bidragsyter dette halvannet året jeg har vært her, selv om han har kommet litt bak i rekka. Han har hatt noen skader som jeg tror har vært veldig frustrerende for ham, sier han.

- Er han fortsatt god nok for Tippeligaen?

- Ja, det tror jeg, men det er viktig for ham å få trene. Han trente som en gærning i desember, men så fikk han en skade i januar. Han var bakpå litt, så var han på og så var han bakpå igjen. Han har fått stopp hele veien. Da havner du bak i køen. Vi har snakket mye om dette. Jeg skjønner hvor vanskelig det er når du har lyst til å ha en viktig rolle, og du ikke kommer dit.

Skadetrøbbel I dag er det ni år på dagen siden en 21-årig Hæstad ble kåret til banens beste da Norge spilte 0-0 mot Andreas Pirlo og Daniele De Rossis Italia i en VM-kvalikkamp.

Rekdal synes Doffens sorti er trist med tanke på hvor han var for åtte-ni år siden.

- Ja, selvfølgelig. Det er jo det. Men sånn er fotballen: Alt kommer til en ende. Det er en vanvittig utvikling i fotballen. Den fysiske biten og tempoet er så avgjørende. Du ser på noen av mine hvor mye de løper — og hvis de ikke hadde gjort det, hadde de ikke hatt en sjanse, sier han til Dagbladet.

Hæstad er enig med eks-sjefen i at det er trist:

- Ja, selvfølgelig. Jeg har blitt satt tilbake av skader hele tida. Jeg har hatt utrolig mange småskader opp gjennom karrieren. Jeg har stort sett vært kapabel til å spille, selv om jeg har slitt med mye småtterier og blitt satt tilbake. Før denne sesongen trente jeg hver dag i ferien min for å være i skikkelig god form, men så fikk jeg tre tøffe skader i januar. Da er det ikke lett, sier han.

Start-kontakt 30-åringen forteller til Dagbladet at han nå har tre reelle valg: Legge opp, spille for Start eller spille i utlandet.

- Vi får se hva det blir. Jeg skal snakke med kona, og så har det litt med helsa å gjøre.

BANENS BESTE: Kristofer Hæstad var banens beste i 0-0-kampen mot Vincenzo Iaquinta og Italia 4. juni 2005. Foto: Jon Eeg / NTB SCANPIX
BANENS BESTE: Kristofer Hæstad var banens beste i 0-0-kampen mot Vincenzo Iaquinta og Italia 4. juni 2005. Foto: Jon Eeg / NTB SCANPIX Vis mer

- Har du snakket med Start?

- Ja, det har jeg gjort. Jeg har sagt at de ikke trenger å ha noe hastverk.  Jeg tar ingen avgjørelse før jeg har gitt de beskjed om hva jeg tenker.

- Hva med utlandet?

- Det siste halvannet året tilsier ikke akkurat at jeg kan velge og vrake i Premier League-klubber. Vi får se.