Her sier Kippe takk for sist til Solli

Fikk svi på skinkene.

(Dagbladet.no): Jan Gunnar Solli smilte bredest da Brann knuste Lillestrøm 5-1 på Åråsen for et par uker siden. På dagens landslagstrening tok Frode Kippe en smertefull hevn.

LSK-stopperen var nådeløs da Solli, som en av taperne fra kortbanespillet, måtte la bakenden bli pepret med skudd i den kalde høstlufta.

Med en sjelden fulltreffer kunne Kippe le sist og best - men etterpå var det ingen sure miner fra Brann-spilleren.

- hardtskyter han ikke. Men ja, jeg kjenner det, smiler Solli.

Som ikke ble trodd da han ga uttrykk for at seansen var «moro».

- Der og da var det «AU!». Det svir litt, innrømmer han.

En annen fra taperlaget, Christian Grindheim, fikk såpass hard medfart at han skulket unna de siste skuddene.

For om landslagsgutta sikter like godt mot Bosnia, bør muligheten for tre poeng være store. Alexander Ødegaard traff der han skulle, Sigurd Rushfeldt banket ballen i tverliggeren og videre ned i hodet på Thorstein Helstad, mens Thomas Myhre misbrukte sin mulighet.

Her sier Kippe takk for sist til Solli

Ingen medynk

På sida sto John Arne Riise og trippet - men heldigvis for taperlaget fikk ikke mannen med landslagets hardeste skudd være med og leke.

- Jeg hadde lyst til å snike meg inn og skyte. Det er fantastisk morsomt, sånn driver vi på i Liverpool også, flirer Riise.

Han hadde ingen medynk med de levende blinkene.

- Når du taper, er det bare å ta straffen, sier han.

For Jan Gunnar Solli er det uansett en solid trøst at han etter all sannsynlighet spiller fra start mot Bosnia på onsdag. Og det blir i posisjonen hvor han har storspilt for Brann i år, på høyre flanke.

Derfra får telemarkingen brukt kjempekreftene sine begge veier.

- Velges jeg, er det på bakgrunn av det jeg har gjort i Brann. Jeg trives når jeg får mulighet til å jobbe fra boks til boks. Defensivt siver jeg så og si inn i midtbaneleddet, og blir liggende nær Martin Andresen, sier Solli.

FULLTREFFER: Med et sviende skudd sørget Frode Kippe for en ørliten hevn mot Jan Gunnar Solli etter 1-5-tapet på Åråsen nylig. I målet står også Petter Vaagan Moen, Daniel Braaten, Christian Grindheim, Thorstein Helstad og Håkon Opdal. Bak mål betrakter Martin Andresen det hele på betryggende avstand. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
FULLTREFFER: Med et sviende skudd sørget Frode Kippe for en ørliten hevn mot Jan Gunnar Solli etter 1-5-tapet på Åråsen nylig. I målet står også Petter Vaagan Moen, Daniel Braaten, Christian Grindheim, Thorstein Helstad og Håkon Opdal. Bak mål betrakter Martin Andresen det hele på betryggende avstand. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

En journalist ville vite om det trengs ørepropper når man spiller ved siden av Brann-kapteinen.

- Han synes det er OK at folk svarer han innimellom. Av og til trenger han at noen er sinte tilbake, sier Solli.

<B>TREFFSIKKER:</B> Frode Kippe.
<B>STOREBROR STERKEST:</B> Bjørn Helge Riise hadde lite å stille opp med da han yppet seg mot storebror John Arne etter trening.