KLAR FOR AJAX: Her presenteres trønderen Dennis Johnsen som Ajax-spiller. Her flankert av legendene Edwin van der Sar og Marc Overmars. Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
KLAR FOR AJAX: Her presenteres trønderen Dennis Johnsen som Ajax-spiller. Her flankert av legendene Edwin van der Sar og Marc Overmars. Foto: Ajax.nl/Louis van de VuurstVis mer

Dennis Johnsen signerte for Ajax

Her signerer det nye norske stortalentet for Ajax. Nederlandsk stjerne fortviler

Dennis Johnsen (19) kommer fra en knallsterk fotballfamilie, men har gått under radaren for de fleste. I dag signerte han for storklubben Ajax. Det synes Heerenveen-kapteinen er trist.

(Dagbladet): 1998-modellen Dennis Tørset Johnsen er like gammel som sin tidligere lagkompis Martin Ødegaard og imponerte så stort i Heerenveen at han nå er klar for den nederlandske gigantklubben Ajax.

Kontrakten med forrige sesongs tapende Europa Leauge-finalist ble skrevet under i formiddag kl. 14, får Dagbladet opplyst. Ajax bekrefter på sin hjemmeside at alle formalitetene er i boks og at Johnsen har skrevet under en kontrakt med varighet til 30. juni 2021.

- Jeg er veldig fornøyd med kontrakten min med Ajax og kan ikke vente med å starte å trene. Ajax har høye forventninger til meg, og selvfølgelig vil jeg forsøke å leve opp til dem, sier Tørset Johnsen til Ajax' hjemmeside.

Kometkarriere

19-åringen med bakgrunn fra Tiller og Rosenborg har ennå ikke spilt i den nederlandske toppdivisjonen, men har herjet på juniornivå og gått litt under radaren i Norge, før han begynte å bli satset på for Heerenveens A-lag i sesongoppkjøringen i sommer.

Etter det har Johnsen gått fra ukjent til et av de mest spennende talentene i nederlandsk fotball. Overgangen fra Heerenveen til Ajax er beviset på det.

LEI SEG: Stijn Schaars (t.v)., her i aksjon for Nederlands landslag mot John Arne Riise og Norge i 2009, synes det er synd at Heerenveen mister Dennis Johnsen.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
LEI SEG: Stijn Schaars (t.v)., her i aksjon for Nederlands landslag mot John Arne Riise og Norge i 2009, synes det er synd at Heerenveen mister Dennis Johnsen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

I Heerenveen i sommer har han flere ganger startet sammen i førsteelleveren sammen med Martin Ødegaard og Morten Thorsby og tidvis imponert stort med sine tekniske ferdigheter, dribleraid og finesser.

Fortvilet kaptein

Ajax er svært fornøyde med å ha sikret seg det norske stortalentet fra rivalen Heerenveen, som fortsatt har den norske duoen Martin Ødegaard og Morten Thorsby i stallen og som er viktige brikker på førstelaget.

Heerenveen-kaptein Stijn Schaars skulle imidlertid gjerne sett at klubben klarte å beholde den 19 år gamle trønderen også.

Schaars, som har fortid i storklubber som Sporting Lisboa, PSV Eindhoven og AZ Alkmaar og 24 landskamper for Nederland, synes det er synd å miste den norske kantspilleren

- Denne gutten er virkelig god. Jeg likte veldig godt det han viste forrige sesong. Dennis er en gutt som kommer til å bli veldig bra, sier Heerenveen-kapteinen til avisa Leeuwarder Courant.

- Dessverre hadde han bare ett år igjen av kontrakten. Da har klubben lite makt når det kommer et bud. Det er synd, mener Schaars,

Sønn av tidligere storspiller

Ajax skal ha betalt over to millioner euro for Johnsen, som var på utgående kontrakt. Han er neppe forespeilet en rolle på førstelaget med det aller første og spiller ikke mot gamleklubben Rosenborg i Europa League torsdag kveld.

Tørset Johnsen er sønnen til den tidligere fotballspilleren Tor Gunnar Johnsen (45), som spilte for klubber som Rosenborg, Molde og Odd. Han fikk bare åtte kamper og to mål for RBK, men vant cupen med de to sistnevnte klubbene.

Også lillebroren til den ferske Ajax-proffen er et stort talent. 2000-modellen Mikael Tørset Johnsen kan sørge for en meget spennende framtid for denne solide fotballfamilien med røtter fra Tiller.