Her signerer «Gud» bibelen

- Det er det ultimate kallenavnet, sier Robbie Fowler.

EKEBERG (Dagbladet): Robbie Fowler (37) er i disse dager på en tredagers turné i Norge for å promotere boka «Liverpoolhelter» som er skrevet av Ragnhild Lund Ansnes. Boka handler om 14 av Liverpools store helter, og Robbie Fowler er en av flere spillere som er potrettert i boka.

Robbie Fowler er Premier Leagues fjerde mestscorende spiller gjennom tidene, og han har spilt for klubber som Liverpool, Leeds og Manchester City. Den levende legenden er mest kjent for sin tid i den røde drakta, og mange Liverpool-supportere knyttet spilleren til sitt bryst på 90-tallet.

Robbie Fowler går bare under kallenavnet «Gud» blant Liverppol-supportere over hele verden, et kallenavn han selv mener den tidligere Liverpool-spilleren Neil Ruddock ga ham på grunn av hans målteft og hans generelle gode touch på ballen.

Da Dagbladet tok en prat med Robbie Fowler før han skulle holde et foredrag, var det på sin plass å spørre om ikke «Gud» kunne signere bibelen. Og engelskmannen var ikke vond å be.

- Det er det ultimate kallenavnet, er det ikke? Jeg håper forresten jeg ikke får noe bråk for dette, sier Fowler til Dagbladet mens han signerer.

HÅPER HAN UNNGÅR BRÅK: Robbie Fowler har aldri blitt bedt om noe liknende tidligere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HÅPER HAN UNNGÅR BRÅK: Robbie Fowler har aldri blitt bedt om noe liknende tidligere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg har blitt bedt om mye forskjellig tidligere, men jeg har aldri signert en bibel i mitt liv. Jeg gir det et forsøk, sier Fowler.

Han liker kallenavnet, og sier at flere av vennene og hans tidligere lagkamerater kaller ham for «Gud». Familien hans bruker bare navnet Robert som er hans egentlige navn. Han har blitt kalt mye rart opp igjennom, men ingenting slår kallenavnet han har i dag.

- En gang ble jeg kalt Blobby Fowler (Lubne Fowler journ.anm) når jeg la på meg noen kilo, sier Fowler med et smil.

Robbie Fowler er en selverklært katolikk, men han sier at fotball er hans religion.

Ragnhild Lund Ansnes forteller at Fowler var den av personene i boka som var vanskeligst å få tak i, men likevel ble han den spilleren som bruker tiden sin på å promotere boka. Her kan du lese mer om boka Liverpoolhjerter.