Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her signerer han tidenes mest lukrative idrettsavtale

Baseballspilleren Giancarlo Stanton signerte for 13 år.

REKORDAVTALE: Baseballspilleren Giancarlo Stanton signerte i går tidenes mest lukrative idrettsavtale, da han forlenget med Miami Marlins. Over en periode på hele 13 år, vil baseballstjernen tjene 2,2 milliarder kroner. Foto: Steve Mitchell/USA TODAY.
REKORDAVTALE: Baseballspilleren Giancarlo Stanton signerte i går tidenes mest lukrative idrettsavtale, da han forlenget med Miami Marlins. Over en periode på hele 13 år, vil baseballstjernen tjene 2,2 milliarder kroner. Foto: Steve Mitchell/USA TODAY. Vis mer

(Dagbladet): Giancarlo Stanton signerte i går tidenes mest lukrative idrettsavtale, da han forlenget med baseballaget Miami Marlins, melder ESPN.

Med en kontrakt som løper over 13 år har Stanton sikret seg en inntekt for resten av karrieren, i et lag som ligger på 9. plass i Major League Baseball, National League.

Avtalen, som summerer seg til svimlende 2,2 milliarder kroner, knuser den tidligere verdensrekorden satt av Detroit Tigers Miguel Cabrera tidligere i år med nesten 300 millioner kroner.

Baktung avtale ESPN forklarer at måten Marlins har råd til dette på, er gjennom at Stantons lønn er stigende gjennom perioden.

Han har signert en avtale som gjør at han eksempelvis tjener «beskjedne» 6,5 millioner dollar i 2015, og tjener gradvis mer fra år til år frem til han når makslønnen sin på 32 millioner dollar i 2023.

Ifølge Marlins president, David Samson, ville ikke avtalen vært mulig uten en slik struktur. Marlins forventer bedre tilskuersnitt og en mer lukrativ TV-avtale i fremtiden.

Stanton understrekte da han underskrev kontrakten at han kun var ute etter å gjøre jobben sin på banen.

JOBBSIKKERHET: Miami Marlins høyre utespiller Giancarlo Stanton slår her en homerun mot Cincinnati Reds i Juli. Det kan han fortsette med i de neste tretten årene, uten å bekymre seg for kontrakten. Foto: REUTERS/Steve Mitchell.
JOBBSIKKERHET: Miami Marlins høyre utespiller Giancarlo Stanton slår her en homerun mot Cincinnati Reds i Juli. Det kan han fortsette med i de neste tretten årene, uten å bekymre seg for kontrakten. Foto: REUTERS/Steve Mitchell. Vis mer

- Det er en spennende dag for Miami, mine fans, våre fans. Dette er ikke å vinne i lotteriet for meg, det er starten på arbeidet, og en ny jobb for oss. Det er et stort ansvar, og et ansvar jeg er villig til å ta, sa Stanton.

Vanskelig avgjørelse Merkverdig nok er det ikke en av Major League Baseballs toppklubber som nå har valgt å sette rekord for tidenes mest lukrative idrettsavtale.

Til tross for 154 home runs fra Stanton, har Marlins slitt i nesten alle de fem sesongene han har vært der. Inkludert tre sisteplasser.

Stanton innrømmer for ESPN at det tok lang tid å ta avgjørelsen om å signere en så lang avtale.

- Det er 13 år. Jeg gikk ikke på skolen i 13 år engang. Nå har jeg sikret meg selv finansielt resten av livet, men jeg kom ikke hit for å bli sparket i ræva på banen og leve luksuriøst ved siden av, sa Stanton.

Stantons kontrakt var i ferd med å utløpe før han signerte avtalen. Selv om han nå har signert for 13 år, har han muligheten til å forlate klubben etter seks år.

Ikke best betalt Listen over tidenes største idrettskontrakter domineres nærmest totalt av baseballspillere, men de tjener allikevel ikke mest penger.

Bokseren Floyd Mayweather var ifølge Forbes i fjor verdens best betalte idrettsutøver. Grunnen til at baseball-avtalene er så lukrative, er at de gjerne løper over svært mange år.

Årlig tjener Stanton faktisk «bare» 170 millioner kroner på avtalen, noe som drukner litt i Mayweathers inntekt i fjor på 670 millioner kroner.

TV-selskapet Showtime betalte blant annet drøyt 1,4 milliarder kroner for å kunne vise Mayweathers kamper over en 30-måneders periode.

Fotballstjernen Cristiano Ronaldo tjente til sammenligning i fjor drøyt 353 millioner kroner i fjor i lønn og bonuser, ifølge Forbes.

VERDENS BEST BETALTE: Selv langtidsavtalen til Stanton beløper seg til mer enn noen av enkeltavtalene til bokseren Floyd Mayweather, er han iflølge Forbes verdens best betalte idrettsutøver. Foto: AFP/Robyn Beck.
VERDENS BEST BETALTE: Selv langtidsavtalen til Stanton beløper seg til mer enn noen av enkeltavtalene til bokseren Floyd Mayweather, er han iflølge Forbes verdens best betalte idrettsutøver. Foto: AFP/Robyn Beck. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling