REISEN HAR STARTET: Kenneth Bergh signerer en omfattende bunke med dokumenter i kontrakten med mektige UFC. Med på møtet er jurist Karoline Bakalovic Kjeksli t.v. og manager Per Meland. Foto: Frederic Esnault, Face2Face Creatives
REISEN HAR STARTET: Kenneth Bergh signerer en omfattende bunke med dokumenter i kontrakten med mektige UFC. Med på møtet er jurist Karoline Bakalovic Kjeksli t.v. og manager Per Meland. Foto: Frederic Esnault, Face2Face Creatives Vis mer

MMA-utøver Kenneth Bergh klar for UFC

Her signerer Kenneth Bergh gullkontrakten

Har startet reisen mot stjernene i MMA-universet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå løsner det endelig for MMA-utøver Kenneth Bergh (29).

Etter år med frustrasjoner og få muligheter til kamper av diverse årsaker, er situasjonen blitt en helt annen.

Han har selv vært utsatt for en skade foran en kamp. Men de fleste kampene ble avblåst fordi han ikke hadde noen å gå i oktogonen med.

Trakk seg

Flere motstandere trakk seg kort tid før kamp. Den siste i Los Angeles i februar. Da satt Kenneth Bergh sjokkert på en barkrakk under presentasjonen og pressekonferansen, da han fikk beskjeden om at motstanderen ikke kom til å stille.

Kenneth Bergh har bare gjennomført seks proffkamper siden debuten i 2013. Han har vunnet samtlige. 29-åringen har ikke hatt en eneste kamp siden han vant over franske Norman Paraisy i juni 2017.

Men nå blir situasjonen en helt annen.

Nå har den norske lett-tungvekteren signert med amerikanskbaserte UFC, verdens største MMA-liga.

- Kenneth kommer til å bli en suksess, sier manager Per Meland, som har forhandlet fram kontrakten.

Tatoveringer og image

Han mener at den sterkt tatoveringsprydede norske utøveren har det som skal til for å gå til topps og bli en media-slager i Statene.

- Han er «must see TV» med sin unike fysikk, hurtighet, aggressivitet, kraft og spektakulære teknikker man vanligvis forbinder med mye lavere vektklasser, sier Per Meland.

Han karakteriserer Bergh's personlighet slik:

BLEKK OG TATOVERINGER: Kenneth Bergh setter sin signatur ved siden av UFC-logoen. Eventyret har startet. Foto: Frederic Esnault, Face2Face Creatives
BLEKK OG TATOVERINGER: Kenneth Bergh setter sin signatur ved siden av UFC-logoen. Eventyret har startet. Foto: Frederic Esnault, Face2Face Creatives Vis mer

- Kenneth har alt det som skal til. Han er reflektert, og han er flink til å ordlegge seg. Han har bred erfaring som TV-kommentator. Han behersker språk, og han er belest, forteller Meland om den tredje utøveren fra Oslo, som trener sammen og som signerer en lukrativ kontrakt med UFC.

Tre norske

Tre aktive utøvere, samtidig i verdens største liga. Emil Meek var den første. Jack Hermansson den andre, som går hovedkampen i Florida natt til førstkommende søndag.

Det vanlige er at en ny utøver signerer en kontrakt på tre kamper. Som en slags kvalifisering til å få vist om vedkommende er noe som UFC akter å satse på videre.

Spesialkontrakt

Men Meland forteller om en spesiell kontrakt denne gang.

- Vi fikk til en spesiell pakke. En avtale som strekker seg over to år, i stedet for tre kamper. Det vil gi Kenneth muligheter til flere enn tre kamper, forteller Meland til Dagbladet.

Nå skjer det raskt. Allerede denne helga reiser Kenneth Bergh til Las Vegas på en promoteringstur med filming, media og for medisinske undersøkelser.

Takker manageren

- Det er veldig moro det som nå skjer. Jeg har alt å takke min manager for dette, sier Kenneth Bergh til Dagbladet.

Han sier at dette er livet hans.

- Jeg er blitt så glad i denne sporten. Trene og konkurrere. Nå legges alt til rette for at jeg kan vise hva jeg er god for. Og jeg slipper å sørge for å holde tak i alt annet enn å trene og konsentrere meg om å bli best mulig. Det er det Per som nå tar seg av, sier en glad og fornøyd Kenneth Bergh.

Forsaker mye

Han forteller at det er en livsstil å være MMA-utøver på hans nivå.

- Det er mye man må ofre. Men det er virkelig verdt det. Jeg har heller ikke problemer med mitt sosiale liv ved siden av. Selv om det meste dreier seg om trening og et strengt regime i hverdagen. Vennene mine viser stor forståelse for det jeg holder på med. Og så er vi jo en familie på Frontline Academy i Oslo. Jeg har brødre der. Det er egentlig smått utrolig at det er nivå i verdensklasse i et kjellerlokale på Majorstua.

Kenneth Bergh gleder seg enormt til denne helgen. Fordi hans venn og treningspartner Jack Hermansson skal gå hovedkampen i et stevne i Florida natt til søndag norsk tid.

- Jeg får neppe mye søvn det døgnet. Det blir så utrolig spennende med Jack. Jegtror han faktisk kan vinner over Ronaldo Souza. Kampen går over fem runder. Og Jack blir bare bedre og bedre utover. Jeg mener faktisk at ingen i verden kan vinne over Jack om kampen går i fem runder. Om han unngår å bli slått ut, tror jeg faktisk Jack har en solid mulighet, sier Kenneth Bergh om sin venn.

Reiser søndag

- Søndag skal jeg til Las Vegas for promotering i regi av UFC. Jeg blir en stund der borte for å trene. Men det er tilbake til Frontline jeg vil. Der har jeg mitt miljø. Og så har vi verdens beste trener i Mohsen Bahari, berømmer den tredje norskstasjonerte utøveren i verdens største MMA-liga. Fra et lite kjellerlokale på Majorsten i Oslo.

9. juli debuterer Kenneth Bergh i UFC.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer